Här öppnar Balenciaga sin första butik i Sverige

Balenciaga öppnar i Sverige

Balenciaga kommer till Sverige! Ja, du läste rätt. Den 6 mars 2019 slår dörrarna till Sveriges första Balenciaga-butik upp. Var, när och vad du kan hitta i butiken kan du läsa här!
20 februari, 2019

Idag gick Balenciaga ut med den efterlängtade nyheten att de under våren 2019 kommer att öppna sin första butik i Sverige. NK gick under förra året ut med nyheten att Balenciaga skulle bli en del av varuhuset inom en snar framtid – och nu är det äntligen dags!

Ett datum är satt och från den 6 mars 2019 kommer du kunna shoppa direkt i butik från det populära lyxmärket, som då blir en del av Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Första Balenciaga-butiken i Sverige

Den första svenska butiken är ett helt nytt steg för Balenciaga, som nu visar att de är i en ledande position som ett globalt lyxmärke. Butiken på NK kommer vara 66 kvadratmeter stor och i lyxbutiken kommer ett stort sortiment av accessoarer och skor att erbjudas för kvinnor.

Lokalen väntas förmedla en kraftfull energi och en cool arkitektur med kontraster av sofistikerad haute couture och dagens industriella miljöer. Balenciaga har valt att skapa en inredning som blandar klassiskt med modernt – från då- och nutid – med hård betong och material som tuftad läder.

Vi väntar med spänning på att ta en titt in i Stockholms nya lyxtillskott! Fram tills dess hittar du Balenciaga online eller i Nathalie Schutermans butik på Birger Jarlsgatan, som erbjuder ett utvalt sortiment av accessoarer och kläder.

Foto: TT

Läs mer:

Se Guccis modevisning live – direkt från Milano Fashion Week

Svenska stylisten Ursula berättar: ”Så var det att gå Balenciagas visning”

Balenciaga och Valentino öppnar butiker i Sverige