Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Här klickar du hem magväskan – sommarens trendigaste accessoar

26 jun, 2018 
AvJenny Fredriksson
1980-talet mest hatade accessoar är tillbaka med full kraft! Magväskan började bubbla förra året som en ultratrendig väskmodell som syntes på både toppmodeller och snygga influencers i de stora modemetropolerna. Magväskan är urban och cool och passar perfekt in i den stora streetwear-trenden. Det bästa? Den finns i alla prisklasser!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Är du på jakt efter en ny väska? Magväskan är både praktisk, tuff och cool – kan det bli bättre? Den har dessutom en lång och brokig historia. Den var på tapeten redan på 1970-talet då den var populär bland skidåkare och andra hurtbullar som behövde en praktisk liten väska i backen. Men magväskans glansperiod (som också blev fallet från trendtronen) var under 1980-talet när den peakade som det hetaste attributet bland charterturister. Den levde dock vidare under 1990-talet som en favorit bland rejvare, bra för extra Redbull och annat stimulerande.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Sedan dess har magväskan levt i en ganska dunkel tillvaro tills för något år sedan då den gjorde en otroligt stark comeback som den trendigaste accessoren, EVER! Detta tack vare coola varumärken, som Balenciagas och Vetements, fäbless för normcore och fulmode generellt.

Nu finns det gott om nya uppdaterade modeller att välja på. 2018 ska stilen på magväskan vara något mer sleek och gärna i läder eller ett lyxigt tyg – för en urban och modern känsla. Eller så kan man välja en old school-modell från någon av de stora frilufts- eller sportmärkena. Eastpak (reklamlänk) har blivit många modemänniskors favorit men även Filas och Nikes varianter har en skön (men ändå modern) retrosport-feeling.

Annons

Det finns också stora skillnader i hur man bär och stylar magväskan. Självklart kan man bära den i midjan som man gjorde förr om åren men många bär den också snett över bröstet, eller på ryggen, för att få till det rätta stuket och en uppdaterad siluett.

Här hittar du ett gäng av ELLEs favoriter:

Gucci magväska
Guccis lilla pralin till magväska.
Gucci magväska
Magväska från Gucci. Här kan du klicka hem det här underverket! En blivande klassiker från det heta italienska modehuset.
Magväska styling
Den perfekta stylingen för en cool look med magväska. Neon är dessutom en av höstens hetaste trender.
fila magvaska
En uppdaterad magväska från det kultiga FILA. Här kan du köpa sommarens sportigaste accessoar!
magvaska styling
Supersize me! En modell extra large är perfekt för dig som är på språng.
Magväska
Denna magväska är både stilren och enkel – samt i budgetklass! Här klickar du hem den.
magvaska styling
Easy access är en fördel med magväskan – om den är stylad på snedden.
Day magväska
En sportigare modell från Day Birger et Mikkelsen. Här kan du klicka hem den.
Magvaska styling
Pimp your bag. Piffa upp väskan med personliga detaljer som sköna tryck och väl valda accessoarer.
Magväska i skinnimitation
En clean magväska med dragkedjor från ONLY. Här kan du klicka hem den.
magvaska styling
Prova att bära en sportig magväska som handväska för en oväntad effekt.
magvaska styling
Välj en en ultralätt väska från något av sportmärkena för en genuin look och styling. Den här kommer från Adidas och du klickar hem den här.
gucci magvaska
Såhär på ryggen är också ett coolt sätt att bära väskan.
balenciaga-magvaska
Hur drömmig?! Balenciagas logoväska står högst upp på önskelistan. Här klickar du hem den.

Foto Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons