Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Har du koll på höstens mest oväntade stilikon – Ali G?

23 jun, 2018 
AvJenny Fredriksson
ELLE har spottat höstens stora stilikon, Ali G, vars klockrena stil passar perfekt i den stora streetwear-trenden som regerar i modevärlden just ju.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Glöm alla vanliga och kreddiga referenser, som modern arkitektur och obskyra konstnärer, som de stora modehusen brukar använda för att dopa sig själva och sina moodboards inför varje ny säsong.

Nu när streetwearstilen och kulturen verkligen har ett moment i modevärlden får modekreatörer kasta ut ett större nät får att få det där lilla extra i kollektionerna.

I höst glömmer vi de gamla vanliga stilikonerna Jane Birkin, Charlotte Rampling och Audrey Hepburn och tittar istället på andra ställen – exempelvis på YouTube.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nu när sneakers och urbana streetwearmärken regerar i alla coola kids garderober vill även de internationella modehusen hänga på den vågen. På Pradas catwalk i Milano såg vi det första beviset att kungen av kitschig streetwear – Ali G – gör en storartad comeback i höstens modebild.

Ali G är den engelska komikern Sacha Baron Cohen skapelse – en äkta posör från början av 2000-talet vars klockrena streetwear med mycket färg, matchande huvudbonader och stora ghettofab-smycken just nu influerar modekreatörer på den internationella modescenen.

Annons

Pradas look sätter trenden – med en oversize skaljacka i neon med en matchande beppemössa. Som pricken över i har Miuccia Prada dessutom adderat ett par riktigt snabba solglasögon som skulle passa Ali G och hans crew Berkshire Massif som handen i handsken. Och vem vet, kanske även dig?

Prada AW 2018/2019 Ali G Stilikon
Pradas urbana look i neon för hösten 2018/2019.
 Ali G Stilikon prada
Prada hösten 2018/2019.
 Ali G indahouse Stilikon
Neon är hett! Ali G och hans crew ”Berkshire massif” i neonkamoflage från filmen Ali G Indahouse från 2002.
Annons
 Ali G Stilikon
Ali G lever även 2018. Den här looken spottade vi på Londons modevecka.

Foto Imaxtree, IBL.

 

 

Annons