Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Här är väskan du ska investera i – istället för att satsa på aktier

03 apr, 2017 
AvJohanna Lejon
Köp hellre en Birkin bag från Hermès än aktier, det visar en studie utförd av Baghunter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sugen på en ny väska i vår? Då gör du klokt i att investera i en Birkin bag från Hermès. Inte särskilt många har råd med det, men om man kan så är det ett bra val. Anledningen? En studie visar att det är bättre att satsa på en sådan väska än att satsa på aktier.

Studien är gjord av Baghunter, en marknadsplats för dig som vill köpa och sälja flotta väskor ,och ”visade att den ikoniska Birkinväskan gick om både S&P 500 (aktieindex över 500 stora börsnoterade aktiebolag som handlas i USA) och priset på guld de senaste 35 åren. Den årliga utdelningen för Birkin var 14,2% jämfört med S&P:s genomsitt på 8,7% per år och guld -1,5%. Prissättningen för en ny väska börjar på runt 80 000 kronor och fortsätter uppåt”, skriver Svenska Dagbladet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Birkin-väskan lanserades 1984 och fick sitt namn efter skådespelerskan Jane Birkin. Under åren har den blivit minst sagt populär och syns ofta på armen hos kändisar och kungligheter. Är du sugen på en Birkin bag är det dock inte bara att traska in i en butik och köpa en. Väntelistan för en ny är ungefär sex år, rapporterar Svensk Dagbladet.

Annons
Annons

Foto IBL

Annons