Här är väskan du ska investera i – istället för att satsa på aktier

Köp hellre en Birkin bag från Hermès än aktier, det visar en studie utförd av Baghunter.
03 april, 2017

Sugen på en ny väska i vår? Då gör du klokt i att investera i en Birkin bag från Hermès. Inte särskilt många har råd med det, men om man kan så är det ett bra val. Anledningen? En studie visar att det är bättre att satsa på en sådan väska än att satsa på aktier.

Studien är gjord av Baghunter, en marknadsplats för dig som vill köpa och sälja flotta väskor ,och ”visade att den ikoniska Birkinväskan gick om både S&P 500 (aktieindex över 500 stora börsnoterade aktiebolag som handlas i USA) och priset på guld de senaste 35 åren. Den årliga utdelningen för Birkin var 14,2% jämfört med S&P:s genomsitt på 8,7% per år och guld -1,5%. Prissättningen för en ny väska börjar på runt 80 000 kronor och fortsätter uppåt”, skriver Svenska Dagbladet.

Birkin-väskan lanserades 1984 och fick sitt namn efter skådespelerskan Jane Birkin. Under åren har den blivit minst sagt populär och syns ofta på armen hos kändisar och kungligheter. Är du sugen på en Birkin bag är det dock inte bara att traska in i en butik och köpa en. Väntelistan för en ny är ungefär sex år, rapporterar Svensk Dagbladet.

Foto IBL