Se plaggen ur Örjan Anderssons reflexkollektion

03 november, 2015

Örjan Andersson är årets designer för kollektionen med reflexplagg för försäkringsbolaget som vill minska trafikolyckor.

Hur deppigt det än är att konstatera så går vi mot den mörkaste tiden på året, vilket gör det extra viktigt att synas i trafiken. Försäkringsföretaget IF har därför för andra året i rad initierat ett samarbete med en designer för att skapa funktionella och snygga plagg i reflextyg.

Nu får förra årets BACK-kollektion en uppföljare med Örjan Andersson; designer och grundare av Cheap Monday, Weekday och sitt aktuella varumärke Från Ö till A. (Läs mer om samarbtet här). Ann-Sofie Backs slogan förra året var ”Watch your Back” – i år Örjan Anderssons slogan ”ÖÄ – If you can see me now”.

– Jag måste sälja bättre än Back, annars mobbar hon mig, säger Örjan själv om samarbetet, med glimten i ögat.

Kollektionen består av fem produkter som helt ska radera reflexens töntstämpel.

– Jag utgick från mina egna rötter och utgick självklart från jeans. Jag kom snabbt fram till att svart passar bäst till reflexerna som till slut blev en liten kollektion från topp till tå.

Vad kommer du själv bära från kollektionen?

– Jag gillar bombarjackan, jag har redan börjat använda den.

Plaggen finns i butik från den 6 november kommit. Kolla in kollektionen i bildspelet nedan!

Kläderna finns i butik från den 6 november och kommer att säljas hos Från Ö till A online och i butik samt på Åhléns City i Göteborg och Stockholm.