Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Här är de viktigaste färgtrenderna hösten 2020

26 mar, 2020 
Här är de viktigaste färgtrenderna för hösten 2020
ELLEs moderedaktör Elina Grothén guidar dig till de trendigaste höstfärgerna 2020. Inspireras av modehusens färgskala från blodrött till grått.
Annons

VIDEO: HÄR ÄR FÄRGERNA SOM TAR ÖVER 2020

De hetaste färgtrenderna 2020Brand logo
De hetaste färgtrenderna 2020

 

Det finns sätt att ta dig an den kommande grå hösten – säsongen bjuder nämligen på färg från topp till tå. Kornblått, smaragdgrönt, guld, silvermetallic och blodrött – och därtill svart (så klart!) i alla nyanser! I höst ligger fokus på färgkombinationer och materialmix – där du med fördel kan tänka färgglatt, stort och lekfullt.

1. Blodrött

När stora modehus som Givenchy, Bottega Veneta och Valentino har bestämt sig, är det en färg vi kommer att utgå ifrån. I höst bär vi rött i de djupaste röda tonerna – blodrött och vinrött.

Valentino AW20
Röd fransklänning Bottega Veneta
Bottega Veneta AW20
Annons
Givenchy AW20

2. Grå nyanser

Olika nyanser av samma färg går igen hos de flesta modehus den kommande säsongen. I höst är grått på väg att ersätta svart som basfärg och kontraster byggs genom att variera material och texturer.

Annons
Hermés AW20
Alberta ferretti AW20
Isabel Marant AW20

3. Kornblå

Den kornblå färgen syftar främst på blåklintens blommor och avser både mörkare och mer djupblå färger. Kornblått blir en pigg pigmentering i höst!

Annons
Hermés AW20
Loewe AW20
Louis Vuitton AW20

5. Silvermetallic

Lys upp vintermörkret med säsongens silvermetallic-trend. Välj en skimrande accessoar, låt hela looken spraka i metallic eller gnistra av paljetter i silvertoner.

Annons
JW Anderson AW20
Kwaidan Editions AW20
Off-White AW20

6. Mörkgrön

Vårens gröna nyanser av tall och skog fortsätter även in på hösten. Den djupa dramatiska mörkgröna är en nyans att räkan med!

Annons
Hermés AW20
Kenzo AW20
Miu Miu AW20

7. Svart uppifrån och ner

Trots härliga färger i höstmodet är det svart som dominerar. Och helst är det nattsvar från topp till tå som gäller. I princip alla modehus från Fendi till Self Portrait visade stora delar av sina kollektioner i svart.

Annons

Upptäck ELLEs favoriter i butik här.

Fendi AW20
Self Portrait AW20
Dior AW20
Chanel AW20
Annons

8. Colorblocking

I höst ser vi kombinationen av olika färger – eller colorblocking som det också kallas – dagens ljus,  med olika färger för accessoarer och plagg i en och samma look. Prada kombinerade rött, grått, brunt, korall, lila och grönt. Inspirerande och aningen befriande!

Alberta ferretti AW20
Bottega Veneta AW20
Annons
Prada AW20

9. Jordnära toner

Likt förra säsongens trend ton i ton tar nu specifikt ton i ton av jordnära nyanser över höstmodet. Inspireras av Kenzos ton i ton-look och du är mitt i prick.

Annons
Kenzo AW20
Nina Ricci AW20
Max Mara AW20

10. Guld

Även detta är en trendfärg som följer med från vårmodet. Plocka fram guldkreationen igen på höstens alla festligheter!

Drome AW20
Anteprima AW20
Bottega Veneta AW20

11. Marinblå

Den marinblå färgen seglar upp som en av höstens hetaste trendfärger på allt från ytterplagg hos Max Mara och Boss eller till fest som hos Jil Sander. Dessutom funkar marinblått bra med det mesta – perfekt för den som inte är sugen på svart.

Louis Vuitton AW20 
BOSS AW20
Jil Sander AW20
Max Mara AW20

Foto: Imaxtree

LÄS MER: 

Annons