Här är de viktigaste färgtrenderna hösten 2020

Här är de viktigaste färgtrenderna för hösten 2020

ELLEs moderedaktör Elina Grothén guidar dig till de trendigaste höstfärgerna 2020. Inspireras av modehusens färgskala från blodrött till grått.
26 mars, 2020

VIDEO: HÄR ÄR FÄRGERNA SOM TAR ÖVER 2020

Slå på ljud

 

Det finns sätt att ta dig an den kommande grå hösten – säsongen bjuder nämligen på färg från topp till tå. Kornblått, smaragdgrönt, guld, silvermetallic och blodrött – och därtill svart (så klart!) i alla nyanser! I höst ligger fokus på färgkombinationer och materialmix – där du med fördel kan tänka färgglatt, stort och lekfullt.

1. Blodrött

När stora modehus som Givenchy, Bottega Veneta och Valentino har bestämt sig, är det en färg vi kommer att utgå ifrån. I höst bär vi rött i de djupaste röda tonerna – blodrött och vinrött.

Valentino AW20

Röd fransklänning Bottega Veneta

Bottega Veneta AW20

Givenchy AW20

2. Grå nyanser

Olika nyanser av samma färg går igen hos de flesta modehus den kommande säsongen. I höst är grått på väg att ersätta svart som basfärg och kontraster byggs genom att variera material och texturer.

Hermés AW20

Alberta ferretti AW20

Isabel Marant AW20

3. Kornblå

Den kornblå färgen syftar främst på blåklintens blommor och avser både mörkare och mer djupblå färger. Kornblått blir en pigg pigmentering i höst!

Hermés AW20

Loewe AW20

Louis Vuitton AW20

5. Silvermetallic

Lys upp vintermörkret med säsongens silvermetallic-trend. Välj en skimrande accessoar, låt hela looken spraka i metallic eller gnistra av paljetter i silvertoner.

JW Anderson AW20

Kwaidan Editions AW20

Off-White AW20

6. Mörkgrön

Vårens gröna nyanser av tall och skog fortsätter även in på hösten. Den djupa dramatiska mörkgröna är en nyans att räkan med!

Hermés AW20

Kenzo AW20

Miu Miu AW20

7. Svart uppifrån och ner

Trots härliga färger i höstmodet är det svart som dominerar. Och helst är det nattsvar från topp till tå som gäller. I princip alla modehus från Fendi till Self Portrait visade stora delar av sina kollektioner i svart.

Upptäck ELLEs favoriter i butik här.

Fendi AW20

Self Portrait AW20

Dior AW20

Chanel AW20

8. Colorblocking

I höst ser vi kombinationen av olika färger – eller colorblocking som det också kallas – dagens ljus,  med olika färger för accessoarer och plagg i en och samma look. Prada kombinerade rött, grått, brunt, korall, lila och grönt. Inspirerande och aningen befriande!

Alberta ferretti AW20

Bottega Veneta AW20

Prada AW20

9. Jordnära toner

Likt förra säsongens trend ton i ton tar nu specifikt ton i ton av jordnära nyanser över höstmodet. Inspireras av Kenzos ton i ton-look och du är mitt i prick.

Kenzo AW20

Nina Ricci AW20

Max Mara AW20

10. Guld

Även detta är en trendfärg som följer med från vårmodet. Plocka fram guldkreationen igen på höstens alla festligheter!

Drome AW20

Anteprima AW20

Bottega Veneta AW20

11. Marinblå

Den marinblå färgen seglar upp som en av höstens hetaste trendfärger på allt från ytterplagg hos Max Mara och Boss eller till fest som hos Jil Sander. Dessutom funkar marinblått bra med det mesta – perfekt för den som inte är sugen på svart.

Louis Vuitton AW20 

BOSS AW20

Jil Sander AW20

Max Mara AW20

Foto: Imaxtree

LÄS MER: 

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2020

Trendspaning: Så bär du zebramönstrat hösten 2020

Så klär du dig i höst – 9 snackisar från Köpenhamns modevecka