Här är de dyraste brudklänningarna genom tiderna

Här är de dyraste brudklänningarna genom tiderna

Från storstjärnor till utländska kungligheter. När det kommer till bröllop har dessa par inte snålat. Spana in de dyraste bröllopsklänningarna genom tiderna.
27 januari, 2018

Ett genomsnittligt bröllop i Sverige, med utstyrsel, vigsel och fest, kostar cirka 54 000 kronor enligt Institutet för Privatekonomi hos Swedbank. Men det är fickpengar om man jämför med dessa extravaganta klänningar. Från prinsessans Dianas klänning på 96 tusen kronor till klänningen som var en del av en drygt 249 miljoner kronor bröllopsbudget. Här går vi igenom de lyxigaste brudklänningarna genom tiderna.

1981: Prinsessan Diana 

Låt oss starta med en av de mest eleganta brudarna genom tiderna: Prinsessan Diana. Vid den unga åldern av 20 gifte hon sig med Prins Charles den 29 Juli 1981. Hon bar enligt uppgift en klänning värd dryga 96 tusen kronor ( idag värd nästan 249 tusen kronor). Klänningen som var designad av Elizabeth och David Emanuel hade ett drygt 7 meter långt släp och var handbroderad med 10,000 pärlor.

1999: Victoria Beckham

Denna Spice girl sparade inte på krutet när det den 4 Juli 1999 vankades bröllop med fotbollsspelaren David Beckham. Den tidlösa elfenbensfärgade klänningen var en specialtillverkad Vera Wang som beräknades vara värd 803 tusen kronor.

2010: Nicole Richie

För Nicole Richies bröllop till Good Charlotte-sångaren Joel Madden den 11 December 2010 bar Nicole en ögonfallande klänning från Marchesa. Kostnad? 160 tusen kronor. Klänningen hade 91 meter silkes tyll, hög nackskärning och en överdel med blommiga spetsdetaljer.

2012: Jessica Biel

En av de mest ovanliga klänningarna på listan. Skådespelerskan Jessica Biel bar nämligen en rosa brudklänning på hennes bröllop med sångaren Justin Timberlake den 19 Oktober 2012. Och färgen på klänningen var inte den enda exeptionella detaljen – klänningen har enligt uppgifter gått på så mycket som 803 tusen kronor.

2011: Kate Middleton

Självklart innehöll bröllopet den 29 April 2011 mellan Kate Middleton och prins William en fantastisk och påkostad klänning. Bruden bar en specialtillverkad klänning gjord av den engelska designern Sarah Burton som enligt uppgifter ska ha kostat drygt 3,2 miljoner kronor. Med spetsärmar, 2,7 meter långt släp och en otrolig slöja gjord av silkestyll var klänningen som gjord för en framtida drottning.

2011: Kim Kardashian

För Kim Kardashians andra bröllop till basketspelaren Kris Humphries den 20 Augusti bar tv-stjärnan inte bara en utan tre Vera Wang klänningar. Klänningarna ska ha kostat drygt 200 tusen kronor styck vilket gjorde hennes bröllopsgarderob värd 600 tusen kronor.

2014: Amal Alamuddin

När stjärnadvokaten gifte sig med megastjärnan George Clooney den 27 September 2014 var en av de mest omtalade ämnena brudens klänning. Designad av Oscar de la Renta och brudklänningen ska ha kostat drygt 3,1 miljoner kronor.

2014: Kim Kardashian

När Kim Kardashian gifte sig för tredje gången, denna gången med rapparen Kanye West bar hon en Givenchyklänning designad av Riccardo Tisci. Klänningen med skir rygg, spetsärmar och ett otroligt släp som kostade 3,2 miljoner kronor.

2015: Angelababy

Även fast den exakta kostnaden för den kinesiska superstjärnan Angelababys klänning inte är känt var hennes bröllop med skådespelaren Huang Xiaoming minst sagt påkostat. Ett bröllop som gick på otroliga 249 miljoner kronor får oss att tro att hennes specialdesignade Dior klänning, som tog 5 månader att skapa, kan varit ganska påkostad.

Läs mer:

Serena Williams har gift sig – se hennes magiska brudklänning

Emma Elwin har gift sig – se hennes perfekta brudklänning

Se Miranda Kerrs vackra brudklänning från Dior – spås bli en ny klassiker!

16 av de mest fantastiska kungliga brudklänningarna