Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Hannah och Amanda: ”Daisy Grace representerar hur verkliga människor faktiskt ser ut”

31 aug, 2016 
AvLisa Segerson
Daisy Grace lanserades i april 2016. Nu, fyra månader senare, visade systrarna Widell upp sin första kollektion på Berns under modeveckan. ELLE passade på att prata med duon direkt efter presentationen.
Annons

Daisy Grace är det nya klädmärket från systrarna och medieprofilerna Hannah och Amanda. Under hela sommaren har de arbetat med förberedelserna inför deras första visning på Fashion Week Stockholm.

ELLE var på plats och såg presentationen. Och i ren Daisy Grace-anda dök kändisar upp som modeller, dansare inledde showen och allt avslutades med gruppdans på podiet. Se allt här.

Läs allt om visningen och märket i dagens modeintervju.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Berätta om visningen! 

– Herregud, vi är så upprymda nu. När vi stod backstage och hörde hur folk skrek och applåderade kände vi verkligen att allt slit var så himla värt. Vi valde att välja våra modeller utefter människor som vi tycker representerar allt Daisy Grace står för, edge, hjärta, lekfullhet och class. Därför blev det en blandning av alla olika former och människor helt enkelt. Det var självklart för oss att representera hur verkliga människor faktiskt ser ut och vi är så otroligt glada för den blandning av profiler, dansare och modeller som representerade det på visningen i dag.

Annons

Alex och Sigge gick visningen! Fick ni lära dem lite catwalk-moves innan? 

– De är ju naturbegåvningar. Vi behövde inte säga något alls till dem, de struttade på bakom Carolina Winberg, väldigt proffsigt!

Dansuppvisningen i början, så härlig. Varför valde ni att öppna på det sättet? 

Vi älskar dans och Vogueing är ju ändå modets dans. Vi ville ha feststämning från första sekunden och det tycker vi att dansarna lyckades med så himla bra.

Trodde ni att ni skulle vara här för ett år sedan? 

– Nej det kan vi inte säga. Det har varit en dröm men det här är ju större än den drömmen.

Vart är ni om ett år? 

– Vi vill ju så klart ut i världen med Daisy Grace och vår vision om representation i val av modeller. Vi hoppas på att växa utåt mot Europa och även USA. I och med att vi är webbaserade är det lättare att få den visionen att bli verklighet.

Kan ni känna, gentemot andra designers, att det är orättvist att det gått så fort för er? 

Annons

– Vi uppmuntrar alla att ta plats och tror att anledningen bakom att vi tagit så snabba kliv är för att vi har ett så otroligt team med människor runtom oss som förverkligar våra mål på ett så otroligt sätt tillsammans med oss.

Tycker ni att det är bra mångfald på modeller under modeveckan?

– Den är bristfällig, inte bara i Sverige utan i modevärlden överlag. Vi vill visa att det går, att det är en självklarhet och visa för andra att det är dags att spegla hur människor egentligen ser ut i en bransch som påverkar så många självförtroenden.

Hur får ni ihop livet? 

– Igen måste vi trycka på hur viktigt det är med ett starkt team. Våra kollegor är tveklöst bäst och hjälper oss att tillsammans klara av allt vi bestämmer oss för att göra.

Nämn tre favoriter från kollektionen? 

– Bombarjackan, knytblusen och självklart våra fina sammetskostymer man kan mixa och matcha i olika längder och former. Perfekt för alla tillfällen.

Era tre bästa karriärtips? 

– Våga ta risker, våga vara ödmjuk och våga ha väldigt kul oavsett vad du gör.

LÄS OCKSÅ:

Annons