Häng med bakom kulisserna när modellen Jessica Miller gör sig redo inför Polarpriset

15 jun, 2018 
AvJohanna Lejon
Modellen Jessica Miller är svenska märket Hunkydorys nya ambassadör. I dagarna är hon i Stockholm för att närvara då maken Lars Ulrich, från bandet Metallica, tar emot sitt Polarpris. ELLE fick en intervju med Jessica – om modellkarriären och vad hon tycker om galor, egentligen.
Annons

Jessica Miller är en veteran på de internationella modeveckorna, dessutom har hon varit kampanjmodell för Calvin Klein. Förra veckan gick Jessica Resort 2019-visningarna för Moschino i Milano och för Alexander Wang i New York. Denna vecka är hon i Stockholm, som gäst på Polarprisgalan, tillsammans med sin man Lars Ulrich som är trummis i Metallica – årets Polarpristagare.

Den klänning som Jessica valde att bära på Polarpriset under gårdagen visades första gången under Hunkydorys FW16-visning, där den bars av Frida Gustavsson i finalen. Den hellånga, handbroderade, klänningen går helt i silvermetall och är faktiskt en hyllning till Metallica.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Du är en veteran på de internationella modeveckorna och har precis gått Resort-visningarna för Moschino och Alexander Wang. Hur är det att vara modell idag jämfört med tidigt 2000-tal?

Annons

– Modeller har mer av en röst nu än då, det är som att sociala medier har gett oss en plattform. Innan brukade jag känna mig mer som en mannekäng, men nu är det mer personlighet involverat och våra röster blir hörda. Det finns en känsla av samhörighet, tjejerna pratar mer, är snällare mot varandra och mer stöttande.

Vad har varit höjdpunkten på din modellkarriär – hittills?

– Jag minns när jag fick Calvin Klein-kontraktet och New York Times skrev något om “nya Kate Moss”. Det var en fantastisk känsla då jag minns så tydligt när jag först såg Calvin Klein-kampanjerna med Kate Moss på 90-talet, och hur ikoniska de var.

Om du kunde ge ett råd till unga modeller idag, vad skulle det vara?

– Min styvson började precis modella faktiskt, och varje dag säger jag till honom att inte vara rädd för att säga nej och att inte göra någonting han inte vill. När jag var yngre gjorde jag en del grejer som jag inte var helt bekväm med, som att bli fotad naken, och nu kan jag önska att jag hade sagt nej. Jag tycker att tjejer inte ska vara rädda för att säga nej och stå upp för sig själva.

Annons

Vad är det bästa med att gå på galor som Polarpriset?

– Att klä upp sig, bli mejkad, leka med sin look och att ha mer inflytande på den än vad man har på modejobb. Självklart är det också superkul att träffa en massa spännande människor och att vara del av hela spektaklet.

Vad lyssnar du på när du gör dig redo för en utekväll?

– De sista två dagarna har jag lyssnat jättemycket på den nya Arctic Monkeys-skivan. Det är typ allt jag lyssnat på den senaste tiden. Annars lyssnar jag mycket på Radiohead.

Läs också:

Annons