High fashion eller Halloween?

29 oktober, 2015

Årets läbbigaste helg närmar sig med stormsteg! Fenomenet Halloween bara växer och växer här i Sverige, vi har definitivt hakat på trenden från USA och den stora nationens förkärlek till blodstänkta maskerader och morbida makeuper.

Om du vill höja nivån ett snäpp på din maskeradoutfit, spana in alla stora modehusens höstkollektioner för inspiration. En av höstens stora trender är just viktoriansk gotik och modehus som Alexander Mcqueen och deras creative director Sarah Burton tar täten i gothromantiksracet – och vi bara älskar de långa svepande spetsklänningarna och spökmakeupen.

Givenchy och Riccardo Tiscis take på halloweenglamouren är de fantastiska ansiktssmycken, de är så vackra och lite läskiga. Är du mer sugen på en urban emo-punk-LA-look ska du ta rygg på Heidi Slimanes och hans Saint Laurent-armé av tuffa brudar i kortkorta klänningar, rippade strumpbyxor och skyhöga klackar, allt i den fashionabla färgen svart.

Om du verkligen vill sticka ut på helgens Halloweenmaskerad kan du alltid tanka hem lite crazyinspo från Maison Margiela. I sann John Galliano-anda (jo, han har återuppstått efter skandalen och är nu chefsdesigner på Maison Margiela) skickade han ut den ena mannekängen efter den andra i tokiga tantclowniga-makeup på catwalken – en helt klockren look om du vill skrämma skiten ur folk på tunnelbanan på väg till Halloweenkalaset. Have fun kids!

Klicka in på det hallowenglammiga bildspelet här.

Foto Imaxtree 

Läs mer: Mer hår– och makeinspiration till Halloween