H.K.H. Kronprinsessan Victoria öppnar Stockholm Fashion Week!

Kronprinsessan Victoria öppnar Stockholm Fashion Week

Den 25:e augusti är det äntligen dags för Stockholm Fashion Week i digital form som får kungligt digitalt besök av ingen mindre än H.K.H. Kronprinsessan Victoria.
21 augusti, 2020

Stockholm Fashion Week grundades 2005 med målet att sätta Stockholm och svenskt mode på den internationella modescenen. Med ett växande fokus på hållbarhet och digitalisering återetableras nu Stockholm Fashion Week i en digital form 25-27 augusti 2020.

SFW meddelar idag att den officiella invigningen av modeveckan kommer att öppnas av H.K.H. Kronprinsessan Victoria – som talar från Haga Slott i Stockholm. H.K.H. Kronprinsessan Victoria stödjer den svenska modebranschen på flera sätt, till exempel genom att ofta bära svenska designkreationer i officiella sammanhang.

Kronprinsessan är mycket engagerad inom hållbarhet i mode, och bär gärna plagg och accessoarer som är tillverkade av hållbart producerade material och med bättre tillverkningsprocesser. Kronprinsessans intresse för både hantverket och företagsamhet inom mode är välkänt i den svenska modeindustrin.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria öppnar Stockholm Fashion Week!

H.K.H. Kronprinsessan Victoria öppnar Stockholm Fashion Week.

– Vi är väldigt glada för Kronprinsessans stöd och engagemang, och kunde inte önska oss en bättre ambassadör för svenskt mode. Vi är mycket stolta över att få presentera invigningstalet för Stockholm Fashion Week ”digital edition” på måndag 25 augusti klockan 10.00, säger Swedish Fashion Association’s generalsekreterare Catarina Midby.

Foto: Erika Gerdemark/Royalcourt

LÄS MER: 

Stockholms modevecka återetableras i ny digital form – med hållbarhetsfokus!

Catarina Midby leder svenskt mode genom pandemin

ELLE älskar svenskt mode – nu hyllar vi våra svenska modeskapare