Gucci visade sin Cruise-kollektion 2020 i Rom

Gucci visade sin Cruise-kollektion 2020 i Rom

Igår visade Gucci sin Cruise-kollektion för år 2020 i ett historiskt konstmuseum i romantiska Rom. Här är 3 saker du bör ha koll på från visningen!
29 maj, 2019

Igår var det Guccis tur att visa sin Cruise-kollektion för år 2020. Visningen innehöll som vanligt allt och lite till. Här är 3 saker som du bör ha koll på.

1. Location – Museum på Capitolium i Rom

Alessandro Michele som är Creative Director för Gucci har en stark vision om att visa sina tankar som speglar balansen mellan nutid och dåtid. Till Cruise-kollektionen för år 2020 valde han släppa in alla lite närmare och visade därför kollektionen i Rom, där han bor och arbetar.

Platsen för visningen var Kapitolinska museerna, ett konstmuseum placerat på Capitolium i Rom som stärkte kopplingen mellan dåtid och nutid eftersom museet är ett av det äldsta i Rom.

Det historiska museet har även en personlig koppling till Michele. Som barn brukade han ofta besöka platsen med sin far för att utforska arkeologi, något som han alltid varit extremt intresserad av.

2. Fokus på frihet och kvinnors rättigheter

Under gårdagens visning hyllades friheten att kunna bestämma över sig själv och stort fokus låg på feminism och kvinnokroppen.

På baksidan av en kavaj syntes en feministisk slogan från 1970-talet, med texten ”My Body, My Choice”. Andra plagg var dekorerade med feministiska motiv för att hylla kvinnors kroppar.

3. Modern lekfullhet i historisk atmosfär

I den magiska byggnaden där Cruise-kollektionen visades upp för första gången mixades modernitet siluetter med en traditionell design. Romerska silhuetter blandades med lekfulla inslag i form av Disney-motiv och moderna mönster. Allt för att återigen trycka på friheten till att uttrycka sig genom kläder på sitt alldeles egna vis.

Några looks från visningen:

Foto: TT

Läs mer:

Alla bilder från Dior Cruise 2020 Collection i Marrakech

Se alla bilder från Chanels härliga resort-visning i Paris

Prada visar upp sin resortkollektion i New York – se bilderna