Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Gucci slopar all päls från och med 2018

19 okt, 2017 
AvJenny Fredriksson
Goda nyheter för alla mode- och djurvänner. Gucci slopar ALL päls från och med SS18-kollektionen!
Annons

I förra veckan meddelade Guccis vd Marco Bizzarri att det italienska modehuset inte längre kommer att använda, marknadsföra eller visa djurpäls med start från vår- och sommarkollektionen 2018.

Det är ett radikalt beslut, dels för italienarna älskar sin päls och det och andra skinn är viktiga bärpelare i lyxmodehusens estetik och finansiella resultat. Men det är också ett viktigt och relevant ställningstagande som speglar den nya Guccikundens liv och värderingar. Modehuset har verkligen lyckats fånga den ack så svårflörtade millenialkunden som ALLA moderedaktörer så desperat försöker locka.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Guccis förändring och nya ställningstagande hänger också ihop med anställningen av Alessandro Michele berättar Marco Bizzarri.

– Vid val av en ny kreativ direktör ville jag hitta någon som delade samma värderingar. Och tillsammans vill vi skapa en företagskultur där ansvar, respekt, inklusivitet, empowerment och ett hållbart produktionssätt är i fokus, säger han.

I och med detta ansluter sig Gucci till Fur Free Alliance (FFA), en internationell koalition med mer än 40 djurskyddsorganisatione som fokuserar på att minska lidandet för pälsbärande djur, både vilda och de som är uppfödda i en industriell pälsodling.

 

Annons