Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Inspireras av stilsäkra modeprofiler som varit gravida på hösten och vintern

07 nov, 2022 
Inspireras av influencers som varit gravida på hösten och vintern
Gravid på hösten eller vintern? Det är inte alltid lätt att klä sig bekvämt och snyggt när du väntar barn under de kallare årstiderna. Men det går. Låt ett gäng stilsäkra modeprofiler visa vägen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gizem Kling Erdogan: "Hon har jävligt bra stil"Brand logo
Gizem Kling Erdogan: "Hon har jävligt bra stil"

Att vara gravid innebär för de allra flesta att du tvingas tänka till, tänka om och prova nya kombinationer i garderoben. Och det ÄR inte alltid helt lätt att klä sig. Inte minst för dig som är gravid på vinterhalvåret kan det kännas knepigt (för att inte säga omöjligt) att välja kläder på morgonen. Den där blommiga sommarklänningen som passar en gravidmage i juli, fungerar helt enkelt inte lika bra när det ligger snö på marken.

Stilsäkra och bekväma gravidlooks för hösten och vintern

Men naturligtvis går det att klä sig både bekvämt, varmt och stilsäkert som gravid även under de kalla årstiderna. Frågar du oss är stickade klänningar och kjolar, leggings och oversize-kappor några go to-plagg att satsa på. Men strunta i oss för tusan! Låt istället ett gäng stilsäkra modeprofiler visa vägen.

Annons

Från svenska Joanna Fingals neutrala färgskala till Londonbaserade Marilyn Nwawulor-Kazemaks bodysuit och norska Katarina Petrovics golvlånga kjol – här är en rad looks att inspireras av.

Joanna Fingal

Svenska Joanna Fingal bjuder alltid på stilinspiration. Inte minst som gravid! Hösten 2022 väntar hon sitt andra barn och när första dottern Cleo kom, i februari 2020, levererade hon flera snygga vinterlooks med gravidmage. Här i stickad tröja och stickad kjol, matchat med stövlar. Så bekvämt – och så snyggt!

Annons

Här i ytterligare en gravidlook som funkar toppen till höst och vinter – stickad polotröja, leggings och en öppen kappa med knytskärp att markera magen med. När det blir för kallt för öppna skor kan du byta ut dem mot stövlar och addera en halsduk.

Här i februari-look bestående av svart skinnklänning med plats för magen.

Annons

Och här i en cremefärgad, stickad look som håller dig både bekväm och varm under de kallare årstiderna.

Marilyn Nwawulor-Kazemaks

London-baserade modeinfluencern Marilyn Nwawulor-Kazemaks (som också är friidrottare) är en ständig källa till stilinspiration. I början av mars 2021 fick hon barn och bjöd på såväl festliga och lite vågade gravidlooks som gravidoutfits med sportig touch. Här låter hon en lång, dressad kappa bli en snygg kontrast till sweatshirt och sweatpants.

Annons

Här i loose fit-jeans, t-shirt, kappa och sneakers.

Och här i en festligare look med body suit-liknande look med tights, tight polotröja och kavaj. En look som skulle passa perfekt även att klä ner med sneakers eller stövlar.

Annons

Kenza Zouiten Subosic

Tvåbarnsmamman Kenza Zouiten Subosic har delat med sig av mycket stilinspiration under sina graviditeter. Lillebror kom i mars 2021 och månaderna innan såg vi henne bära allt från stora oversize-kappor – som den här teddykappan – till helstickade looks.

Här i stickad klänning med knytband över magen, höga stövlar och kappa.

Annons

Här i ytterligare en oversize-kappa. Guldplagget när man är gravid på vintern!

Katarina Petrovic

Norska Katarina Petrovic väntar sitt andra barn hösten/vintern 2022 och har bjussat på en rad inspirerande looks med gravidmage. Som den här klänningen med plats för mage, från By Malene Birger. Funkar perfekt både till vardags och fest.

Annons

Här i lång kjol i stretchigt material, matchat med jacka som går ner över magen.

Här matchar hon kjolen med sneakers, t-shirt och kavaj.

Annons

Cathrine Widunok Wichmand

Danska Cathrine Widunok Wichmand har två barn och under den färgglada stilförebildens andra graviditet bjöds vi på en rad vinterlooks. Här i en februari-outfit bestående av stickad klänning, oversize-kappa och chunky boots.

Sweathshirt + stickad kjol = sant! En kombo som alltid är stilsäker – men också extra skön för dig som är gravid.

Annons

Leggings är ett vinnande koncept – oavsett när på året du är gravid. Här matchar Cathrine med stor stickad tröja och pufferjacka.

Lisa Ing Marinelli

Den London-baserade advokaten och stilinspiratören Lisa Ing Marinelli är mamma till två söner. Lillebror kom på nyårsafton 2018 och innan det fick vi gravidstilsinspiration i form av stickade tröjor och vinterkappor.

Annons

Här i stickad tröja, klänning med plats för magen och lårhöga stövlar som håller värmen.

Här i festlook till julafton – en bred klänning som rymmer en gravidmage matchat med samma höga stövlar.

Foto: Instagram

Annons