Grattis Ida Sjöstedt!

13 jun, 2015 
AvAxel Scholtze
Annons

Det är med stor glädje vi kan berätta att det var den svenska designern Ida Sjöstedt som fick äran att designa prinsessan Sofia Hellqvists brudklänning. Enligt många förhandsgissningar var Ida Sjöstedt det självklara valet – med all rätt!

Ida Sjöstedt startade sitt märke 2001 efter att ha studerat modedesign på London University of Westminster. Sedan dess har hon varit ett självklart inslag på den svenska modescenen. Det breda genomslaget kom 2011 när modebloggaren Sofi Fahrman valde att bära en kort spetsklänning i guld på ELLE-galan – efter det blev Ida nedringd av intresserade kunder. Sedan dess har flera kända ansikten och modeprofiler burit hennes design – på både bröllop och stora fester. Kenza, Marie Serneholt, Ida Rislöw och Rebecca Simonsson är bara några namn som fått gå på fest i vackra kreationer signerade Ida – och ingen har väl glömt att prinsessan Sofia bar en rosa, paljettprydd spetsklänning gjord av Ida Sjöstedt på förra årets Nobelmiddag.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Till bröllopet har Ida även designat klänningarna som de fyra brudnäbbarna, prinsessan Estelle, Tiara Larsson, Anaïs Sommerlath och Chloé Sommerlath, hade på sig.

Vi på ELLE har vid ett tidigare tillfälle beskrivit Ida som ”en främmande exotisk fågel som sätter färg på Sverige med spets, volanger och glitter”. Det beskriver Idas design rätt bra. Eller ”ju mer desto bättre”, som Ida själv har beskrivit sin egen design.

Hennes kollektioner är alltid superfeminina och konceptuella med namn som ”Queen of Fucking Everything” eller ”No More Drama”. Ida Sjöstedt har flera olika typer av kunder – från tjejen som vill ha en vit spetsdröm på sin examen till den urbana, coola tjejen med girl power-anda. Nu är hon också inofficiell kunglig hovleverantör.

Ida Sjöstedt har även tidigare (2011 och 2015) varit nominerad till priset som Årets designer på ELLE-galan. Nomineringsmotivering år 2015 löd då: ”En maximalist som aldrig släpper taget om sin dröm – och inte viker en tum från sin unika estetik. Hennes stil har blivit så etablerad att den ofta imiteras, men ingen gör den så bra som Ida Sjöstedt själv.” Vi håller med.

Annons

Stort grattis Ida – och, så klart, grattis till brudparet!

Sofia-klänning-2

Den fantastiska brudklänningen!

Prinsparet+med+brudnäbbar+13+juni+2015+Foto+Mattias+Edwall+Kungahuset.se

Ida designade även klänningarna som brudnäbbarna bar. Foto Mattias Edwall

Annons
Ida-Ellegalan

Ida Sjöstedt på ELLE-galan 2014!

Ida-Sjöstedt-Kenza

Kenza klädd i Ida Sjöstedt på ELLE-galan 2014!

Ida-Sjöstedt-MarieSerneholt

Marie Serneholt på ELLE-galan 2013 i tylldröm från Ida!

Annons
Ida-Sjöstedt-IdaRislöw

Ida Rislöw (till vänster) i en av Ida Sjöstedts mest populära klänningar!

Ida-Sjöstedt-Idaochvänner

Ida Sjöstedt med Mathilda Olsson och Sofie Krunegård

Annons
Ida-Sjöstedt-IdaochMatilda

Ida Sjöstedt med Matilda Järlmo

 

ELLEs favoritlooks från Ida Sjöstedts kollektioner:

Ida-Sjöstedt-13
Ida-Sjöstedt-4
Ida-Sjöstedt-14
Annons
Ida-Sjöstedt-15
Ida-Sjöstedt-6
Ida-Sjöstedt-3
Annons
Ida-Sjöstedt-10
Ida-Sjöstedt-9
Ida-Sjöstedt-11
Annons
Ida-Sjöstedt-12
Ida-Sjöstedt-1
Ida-Sjöstedt-2
Annons

MER LÄSNING!

Annons