Höstens mest praktiska (och snygga) accessoartrend gör entré!

glasögontrend hösten 2020, optiska glasögon

Redan nu börjar höstens trender smyga sig allt närmare. ELLEs moderedaktör Elina Grothén tittar mot höstmodet 2020 som ser extra bra ut!
17 juni, 2020

Haka på den minimalistiska cutout-trenden
Slå på ljud

Bli inte förvånad om du eller någon i din närhet hoppar på trenden i höst. Att bära optiska bågar spås bli höstens trendigaste accessoar – oavsett perfekt syn eller inte. Ja, du hörde rätt, optiska glasögon á la Harry Potter blir mode i höst.

Det nya coola hos Gucci

När Gucci presenterade sin kommande kollektion tidigare under våren, var det ingen vanlig visning, kollektionen presenterades i stället i en stor roterande glasbox som byggts upp på deras huvudkontor i utkanten av Milano. Modellerna bar dockliknande-kläder som såg ut att vara hämtade direkt från chefsdesignern Alessandro Micheles egen barndom. Och trots att han förmodligen inte hade runda optiska bågar som barn, bar majoriteten av modellerna bågar som adderade en cool touch till både vardags- och festplaggen.

En rad andra designers följde i samma fotspår – Area.Nyc, Moohong, Balenciaga, GMBH och Dior valde alla att lyfta fram de optiska bågarna som en viktig accessoar i deras höstkollektioner. Och det verkar inte spela någon roll om det är runda, fyrkantiga eller ovala, så länge bågarna gör sitt jobb (eller i alla fall ser ut som att de gör) – det mesta funkar. Höstmodet ger äntligen den som inte vanligtvis bär glasögon en anledning till att bära bågar när det är grått och regnigt. Perfekt!

Andra optiska bågar i höstmodet 2020:

Area. Nyc.

Moohong.

Balenciaga.

GMBH.

Dior.

LÄS MER:

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2020

Trendspaning: Så bär du zebramönstrat hösten 2020