Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Gina Tricot fyller 20 år – så firar man

07 sep, 2017 
AvJohanna Lejon
I höst fyller Gina Tricot 20 år och firar med en jubileumskampanj som, bland annat, bjuder på butiksevent, erbjudanden och throwback-glimtar. Kampanjen frontas av ingen mindre än kedjans tidiga och väldigt uppmärksammade kampanjansikte, den populära norskan Pernille Holmboe.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”Mycket mode för lite pengar, så löd affärsidén från första stund kring familjen Appelqvists köksbord hemma i Borås. Den kittlande tanken om att kunna ge den kvinnliga kunden en glad överraskning varje gång hon tittade på prislappen blev startskottet för entreprenörerna Annette och Jörgen Appelqvist som år 1997 grundade klädföretaget Gina Tricot. Med fokus på trikåtoppar och 12 butiker i Sverige var den spännande utmaningen i full gång”, skriver Gina Tricot i ett pressmeddelande.

Läs också: Gina Tricots SKAM-tröjor tog nästan slut direkt – då kommer det nya till butikerna

I dag har Gina Tricot 180 butiker runt om i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Med omkring 1 900 anställda är 98 procent av dessa kvinnor. Gina Tricot är ett företag som väljer att satsa på och lyfta fram kvinnor.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Snabbhet, beslutsamhet och feminint tänkande är det vi är bäst på. Vi har mycket girl power innanför väggarna och fantastiska medarbetare som brinner för det vi gör. Jag har älskat alla dagar jag gått till jobbet i 20 år, och det känns jättekul att få fira den resa som vi faktiskt har gjort, säger Anna Appelqvist, som arbetar som Brand Director på Gina Tricot.

Annons

Firandet uppmärksammas i hela Sverige och jubileumskampanjen frontas av Gina Tricots första välkända modellansikte, norska Pernille Holmboe.

Annons

Foto Gina Tricot

Annons