Giambattista Valli x H&M fashion show – bilderna från visningen

Giambattista Valli x H&M.

Giambattista Valli x H&M-kollektionen firades den 24 oktober med en magisk modevisning i det romerska palatset Palazzo Doria Pamphili. Se bilderna från visningen!
25 oktober, 2019

Ända sedan H&M gick ut med nyheten att de tillsammans med den italienska designern Giambattista Valli i år gör ett unikt designsamarbete, har förväntningarna varit höga. Den stora huvudkollektionen från Giambattista Valli x H&M släpps den 7 november 2019 och för att fira detta anordnades en drömlik modevisning i det romerska palatset Palazzo Doria Pamphili. Och det bjöds på volangfest och skräddade ha-bägär! ELLE var på plats.

Se ALLA plagg från kollektionen!

Pampig wow-faktor på Giambattista Valli x H&M-visningen

Hela visningen genomsyrades av en pampig wow-faktor när kombinationen av djärva mönster, maffig tyll och vackra siluetter visades upp på en rosa catwalk. Vackra konstsamlingar och ett väldoftande hav av rosa snittblommor klädde palatsets överdådiga lokal och  visade sig kollektionen från sin bästa sida.

Givetvis innehöll hela modevisningen dra efter andan-plagg, men avslutades på topp med ett extraordinärt paradnummer där ett fång av vackra tyllklänningar i rött fyllde rummet. Kampanjen och kollektionens huvudperson Kendall Jenner tog täten iklädd den voluminösa röda klänningen med markerad midja och unika snitt.

– Jag valde att etablera mitt modehus i Paris, men jag kommer alltid att hylla mitt romerska ursprung. Mitt hjärta tillhör Città Eterna och därför kändes det självklart att välja just Rom och Palazzo Doria Pamphilj som plats för modevisningen. Rom har format den jag är och min personlighet.. Det var verkligen underbart att få se kollektion komma till liv här i min egen hemstad, säger Giambattista Valli om den exklusiva kollektionen.

Upptäck en dos av modevisningen i våra favoritlooks från showen!

ELLEs favoritlooks från Giambattista Valli x H&M-visningen

 

Herrlooks på catwalken

Den festliga kollektionen med färgglada och välarbetade statement-plagg blir Giambattista Vallis första designsamarbete någonsin och han debuterar även med sin första herrkollektion.

 

Nyheten om designsamarbetet avslöjades tidigare i år under årets amfAR-gala i Cannes i samma veva som en exklusiv förhandskollektion bars upp på röda mattan av toppnamn som Kendall Jenner, Chiara Ferragni och Ross Lynch.

”Att vara en del av lanseringseventet för Giambattista Valli x H&M-kollektionen har varit en ära och kombinationen av romersk afton och Dolce Vita-glamour blev verkligen något alldeles extra. Plaggen i kollektionen kom helt klart till sin rätt i den historiska miljön när modellerna på catwalken erövrade den romerska natten”, säger Ann Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M som är förväntansfull inför laneringen.

De unika och utvalda plaggen släpptes i utvalda butiker den 25 maj men denna stora huvudkollektion som visades under modevisningen igår landar som sagt i utvalda butiker och online den 7 november. I artiklarna nedan finns mer information om desigsamarbetet, där kan du även upptäcka alla plagg från den kommande kollektionen.

LÄS MER:

Giambattista Valli x H&M släpper kändiskampanj – se bilderna här

H&M i samarbete med Giambattista Valli – se alla plagg!