Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Georg Jensen x A. Roege Hove – en förening av smyckeskonst och modern stickning

06 sep, 2023 
AvAmie Chorr
Georg Jensen och A. Roege Hove har gått samman för en kapselkollektionen som släpps globalt den 6 september. Kollektionen är en nytolkning av Georg Jensens klassiska Moonlight Grapes-design, som i A. Roege Hoves regi introducerar en ny målgrupp till de klassiska smyckena!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Elio Berenett – Årets modell 2023Brand logo
Behind the scenes med Elio Berenett – Årets modell 2023

Ursprungligen inspirerad av Georg Jensens tidlösa design från 1920-talet, har Moonlight Grapes-kollektionen blivit en symbol för varumärket. Genom samarbete med A.Roege Hove, grundat av Amalie Roege Hove, har den klassiska kollektionen fått en nytolkning med skulpturala silhuetter och innovativa materialval. Resultatet är en smyckeskollektion som kombinerar och balanserar element från båda husen.

En kombination av smyckes- och stickkonst

–Moonlight Grapes signatur är dess förmåga att ständigt förnya sig. Detta samarbete sammanför historiskt influerade Art Nouveau-smycken med vår långa erfarenhet av silverarbete och A. Roege Hoves moderna stickade design, säger Ragnar Hjartarson, kreativ chef på Georg Jensen.

Kollektionen omfattar bland annat halsband, armband, ringar och örhängen alla skapade av 100% återvunnet sterlingsilver. Vissa designer, som ringen och örhängena finns även i en oxidiserad variant som ger en djupare färg.

Annons

Här kan du köpa kollektionen

Georg Jensen x A. Roege Hove Moonlight Grapes kapselkollektion lanseras globalt den 6 september 2023. Kollektionen är tillgänglig både i butik och online.

Foto: Georg Jensen x A. Roege Hove

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons