GANTs nya Creative Director, Anna Wintours och John Gallianos möte och Isabel Marants kampanj

10 juli, 2012

Vår nyhetsspanare Anna Kopito ger dig senaste nytt från modevärlden här på elle.se. Flera gånger i veckan levereras de i samlad form under vinjetten modespion. Dagens laddning kommer här.

> Läs fler modespioner!

> Läs Annas blogg!

av ANNA KOPITO foto STELLA PICTURES, PRESSBILDER

KUNGLIG FAMILJ I QATAR KÖPER VALENTINO

Det var ett smart drag av Valentinos VD, Stefano Sassi, att välja Maria Grazia Chiuri och Pier Paolo Picciolias som Creative Directors för modehuset. På street style-bloggarna har vi sett Valentinos spetsklänningar och pumps med guldnitar och enligt The Telegraph gick försäljningen upp med 20% under 2011 jämfört med föregående år. Ryktena säger att en kunglig familj från Qatar har köpt modehuset och erbjudit $852 miljoner, men än så länge förnekar Valentino detta.

GANTS NYA CREATIVE DIRECTOR

GANT har utsett Christopher Bastin till ny Creative Director för alla GANTs linjer. Han har jobbat på GANT sedan 2005 då han var ansvarig skjortdesigner. Fyra år senare blev han chefdesigner för GANT Rugger. Han har även jobbat med företag som Acne, Whyred och H&M. ”Jag hoppas på att kunna vara med och skapa den långsiktiga strategi som målinriktat och modigt tar GANT in i framtiden, utan att glömma bort vilka vi är och var vi kommer ifrån. Vi har en unik historia som inte behöver skrivas om, och jag är stolt över att få vara med och skriva nästa kapitel”, säger Christopher.

ANNA WINTOUR OCH JOHN GALLIANOS MYSTISKA MÖTE

Instagram-användaren albertkcpang lyckades smygfota Anna Wintour och John Galliano när de träffades på Ritz i Paris förra veckan. Bilden har fått flera modesidor online att spekulera kring mötet. Kan det vara så att de diskuterade en eventuell comeback? Samma dag visade Gallianos ersättare, Raf Simons, sin sista första kollektion för Dior.

AVICII FÖR DENIM & SUPPLY RALPH LAUREN

Den svenska DJ:n Aviciis har tagit sitt första steg in i modevärlden och syns numera på Denim & Supple Ralph Laurens kampanjer. Kan det här vara början på en karriär som modell? I samarbete med Denim & Supply ska han även göra en musikvideo med en remix av låten ”Silhouettes”.

ISABEL MARANTS HÖSTKAMPANJ

Arizona Muse är kortklippt i Isabel Marants höstkampanj.