GANT firar 70 år genom att hylla sju ikoniska plagg

08 feb, 2019 
Gant firar 70 år med kampanj där dessa sju plagg hyllas.
Efter sju decennier som tongivare inom American Sportswear har GANT gett oss många tidlösa plagg till den hållbara garderoben. Men sju plagg är värda att hylla något extra. Under hela 2019 firar GANT 70 framgångsrika år med att lyfta sju av deras mest ikoniska plagg.
Annons

Tänker du på den krispiga skjortan med perfekt snitt? Eller kanske den kabelstickade tröjan som räddat dagarna då klädpaniken kommit krypandes? GANT har sedan starten 1949 varit ett känt namn i mångas öron och genom åren har sortimentet utökats från endast kvalitetsskjortor till en fullt utrustad garderob med tidlösa plagg.

GANT 70 ÅR, randiga piketröjor.

Klädföretaget har ett starkt DNA som har präglats av nyfikenhet, lekfullhet och en lust att utmana sedan dag ett när de startade sin resa på den amerikanska östkusten och dess universitet.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

”För oss på GANT är vårt arv vårt DNA, det är kraftfullt men enkelt och handlar om att vara äkta, säkra högsta kvalitet för våra produkter och leva efter mottot never stop learning”, säger Karen Vogele, EVP Product & Design. Numera har det amerikanska Sportswear–varumärket polerats och fått en touch av ett mer europeiskt och sofistikerat tänk då basen flyttades till Sverige under 1980–talet.

I år har det blivit dags för modevarumärket att fira deras 70 framgångsrika år med kampanjen ”Seven Decades Seven Icons” där 7 av deras mest ikoniska plagg kommer att hyllas. Senare under året kommer modeföretaget även att lansera en uppföljare till den hyllade tv–serien Couple Thinkers från 2017. Den här gången kommer en ny dokumentärfilm att visas under filmfestivalen Tribeca Film Festival som går av stapeln i New York i maj.

GANT firar 70 år, kampanjbild.

Här är ikonerna som GANT väljer att hylla:

The Button–Down Shirt

Annons

The Club Blazer

The Chino

The Piqué

The Heavy Rugger

The GANT Varsity Jacket

The Cable Knit

GANT 70 år, man och kvinna i gant.
GANT firar 70 år, ikoniska plagg.

Se kampanjfilmen för GANT Seven Decades Seven Icons här:

Läs mer:

Annons