Ganni visade upp sin SS20-kollektion i Köpenhamn

Färgstarka kulörer, djurmönstrat i mängder och en nostalgitripp till 90-talet. Gannis SS20-visning i Köpenhamn gick av stapeln på en tennisplan – och förvandlades till en modefest utan dess like.
09 augusti, 2019

Under torsdagskvällen var det dags för den härliga Scandi-favoriten Ganni att visa upp sin SS20-kollektion. Visningen gick av stapeln på en tennisplan – kanske ett okonventionellt val för många, men både välbekant och historiskt för det danska modehuset. Samma tennisplan, den tillhörande Hotel Mercur, var location för Gannis SS15-visning som satte Ganni på modekartan på riktigt.

Gannis SS20-kollektion präglas av en stark personlig koppling, då äkta makarna Ditte och Nikolai Reffstrup firar sitt tionde år vid rodret för det danska modehuset.

”Det betyder väldigt mycket att se hur kvinnor världen över anknyter till det vi gör”, säger Ditte. ”Ingen av oss trodde nog att Ganni någonsin skulle gå såhär långt”.

En genomgående röd tråd i Gannis SS20-kollektion är friska, många gånger oväntade, färgmöten. Ytterst få looks håller samma färgskala från topp till tå. Istället jobbar modehuset mycket med kontraster, till exempel den mellan en klänning i jordnära nyanser och en mer okonventionell ljusgrön stövel. Pastelltrenden tog hela modevärlden med storm och kanske är det här en slags 2.0-version. Inspiration hämtas även från 90-talet, med mer avslappnade silhuetter och vassa detaljer.
Foto: Imaxtree.

Alla looks från Gannis SS20-kollektion:

Läs mer:

Stilfullt och naturnära på Gannis AW19-visning i Köpenhamn

Streetstyle-inspo direkt från Köpenhamns modevecka