Ganni släpper en hyllningskollektion till Stockholm

ELLE har fått en exklusiv pratstund med Gannis grundare Ditte Reffstrup.

Det danska coola märket Ganni öppnar ÄNTLIGEN en butik i Stockholm. I samband med öppnandet släpper de minikollektion som heter Stockholm.
07 mars, 2019

ELLE pratar med Gannis grundare och kreativa chef Ditte Reffstrup om inspirationen bakom kollektionen och vad hon tycker om svenskarnas stil, egentligen. Läs intervjun här!

Gannis chefsdesigner Ditte Reffstrup.

Gannis chefsdesigner Ditte Reffstrup.

Hur skulle du beskriva stilen i Stockholms?

–Minimal, klassisk och något formell. Jag skulle säga att svenskarna är mer klassiska och traditionella i sin smak än danskarna. Vi är mer eklektiska och har mindre regler. Svenskar ser alltid mycket välvårdade och fixade ut. Ni är inte lika avslappnade som danskarna, något som jag tycker är ganska uppenbart i de sätt vi klär och de samhällen vi lever i.

Berätta om inspirationen bakom Stockholms kollektionen?

–Vi ville skapa en minikollektion som är en hyllning till den nya Stockholmsbutiken. Vi använde olika viktiga GANNI mönster på vår klassiska vita skjorta. Vi ville skapa ett plagg som fick känna oss svenska men med en dansk twist. Vi lade till den nya butikens geografiska koordinater som en liten designkrydda. Jag älskar att arbeta med små detaljer som adderar en historia till kollektionen.

Vilka är dina favoritplagg från Ganni ss-19 kollektionen?

–En vacker och färgglad cardigan, den gröna läderklänningen som har blivit säsongens hit och en sportig jacka från vårt nya samarbete GANNI X 66NORTH jackan som lanserar 15 maj.

Beskriv din vårlook?

–En quiltad grön peacoat för varma vårdagar gärna matchad med en romantisk broderie anglaise klänning och stora vandringsskor. Jag älskar kontrasten med feminina klänningar mot mer användbara bruksprodukter som skor och ytterplagg.

 

Gannis butik öppnar på Norrlandsgatan 7 mitt i centrala Stockholm.

Läs mer:

Stilfullt och naturnära på Gannis AW19–visning i Köpenhamn