Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Gannis designer Ditte Reffstrup bjuder på sina bästa stiltips

09 feb, 2022 
Gannis designer Ditte Reffstrup bjuder på stiltips
Ganni presenterade nyligen höstkollektionen för 2022, vilken andas kärlek, power och glädje. ELLE fick en pratstund med chefsdesigner Ditte Reffstrup som berättar om 90-talsmusiken som inspirerat, vilken accessoar hon satsar på i höst och avslöjar sitt bästa stiltips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det var första veckan i februari och vi glömde för en stund bort allt vad februarigrått väder heter. Allt tack vare de starka inspirationsvindar som blåste från grannlandet i väst. Ja, under tre fullspäckade dagar flödade kreativiteten i den danska huvudstaden och såväl på catwalken som på gatorna i Köpenhamn bjöd danskt mode på iögonfallande looks.

Under modeveckans finaldag bjöd Ditte Reffstrup in till en modespäckad digital konsert för att presentera Gannis kommande höstkollektion. Till tonerna av den danska artisten Jada ser vi modellerna iklädda märkets kommande släpp, som går under namnet ”Love forever ever”. Och i vanlig ordning är det allt annat än en stilren och trist kollektion som möter oss.

Det bästa höstmodet från Köpenhamns modevecka 2022Brand logo
Det bästa höstmodet från Köpenhamns modevecka 2022

DITTE REFFSTRUP OM GANNIS HÖSTKOLLEKTION

ELLE fick en pratstund med chefsdesignern som berättar att temat för kollektionen 2022 är en fortsättning på förra årets musikshow kring märkets höst- och vinterkollektion.

Annons

– Vi ville skapa något unikt som skulle fungera lite som ett kärleksbrev fullt av glädje och optimism skickat till vårt globala community och en konsert var det perfekta sättet att göra det på, säger Ditte.

Inspiration från 90-talsmusiken

– Musik har den fantastiska förmågan att föra samman människor och verkligen tända glädje, fortsätter hon och förklarar vidare att musik alltid har varit hennes största inspirationskälla för Ganni.

Annons

– För den här kollektionen har jag inspirerats mycket av mina tonårsförebilder Björk och PJ Harvey, vilka båda alltid har uttryckt en så fantastisk energi genom deras låtar, stil och attityd. De lyckades på något sätt att vara totalt badass och utstråla power samtidigt som de var sådär ärligt sårbara. Den nya kollektionen speglar denna tidiga 90-talsanda där feminint möter power och självförtroende.

Hur skulle du själv beskriva kollektionen med tre ord?

Powerful, fragile och mega-grunge!

Ganni aw22
Settet med paljetter i magneta är Dittes favoritlook från kommande höstkollektionen.

Och vilken är din favoritlook från AW22-kollektionen?

Annons

– Vårt set med pennkjol och croppad top i återvunnet polyester, täckt av paljetter i djup magenta och med justerbara band och rosetter, balanserar perfekt det superfeminina med det sensuella och starka. Den looken fångar verkligen känslan i hela kollektionen!

Vilken accessoar känner du extra kärlek för till hösten?

– Vi har skapat en serie med kuddformade väskor i återvunnen nylon som jag ser så mycket fram emot att matcha med olika outfits i höst.

Hur har din egen stil förändrats sedan innan pandemin?

Annons

– Under lockdown var min stil definitivt mer avslappnad, men nu när världen äntligen öppnar upp vill jag klä upp mig igen och ge utlopp för all entusiasm och glädje, vilket är precis vad vår nya kollektion handlar om!

Till sist: Ge oss ditt bästa stiltips!

– Mode är ett så kraftfullt verktyg för att utrycka sig på och mitt bästa tips kommer alltid att vara att följa din magkänsla och bära det som får dig att känna dig som den bästa versionen av dig själv!

Spana in konserten här och fler looks från höstkollektionen nedan.

Annons
Annons

Foto: Ganni

Annons