Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Ganni vill göra skillnad på en internationell skala

03 feb, 2017 
AvLisa Arnell
Köpenhamn Fashion Week är igång. ELLEs Jenny Fredriksson har träffat Gannis creative director inför visningsveckan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Just när Stockholms modevecka avslutades tog Köpenhamn fashion week vid. ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson är på plats i Köpenhamn och har intervjuat Gannis creative director Ditte Reffstrup om inspiration, nyckelplagg i kollektionen – och musiken som spelas när de arbetar.

Var fann du inspiration till visningen?

– Mitt sinnestillstånd när jag designade kollektionen har varit den primära drivkraften. Kollektionen heter Love Society, och är en symbol för vad vi behöver i världen just nu. Kollektionen porträtterar kontrasten mellan allt som håller på just nu, både politiskt och miljömässigt, och vad vi önskar ha mer utav: kärlek, anslutning och äkthet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Din favoritstilikon?

– Det finns så många coola kvinnor runt om i världen, som gör det omöjligt att välja bara en. Men jag har alltid haft en öm punkt för Chloe Sevigny.

Vad är det viktigaste nyckelplagget i SS17-kollektionen?

Annons

– Jag har många favoriter! Men en av de är Sterling-klänningen i blått med volanger och ett mönster av galopperande hästar, vilket verkligen fångar  den moderna cowboykänslan av SS17-kollektionen. Temat är Space Cowboy, och vi har funnit inspiration från kontrasten mellan de isolerade landskapen av Palm Springs och det pulserande livet i Los Angeles.

Nämn tre låtar som finns på Gannis spellista i studion?

– Girls and boys med Blur, Inspection med Leftfield, Ambitionz for a Ridah med 2 Pac.

Vad finns det för planer i framtiden för Ganni?

– Vi vill göra en skillnad på en internationell skala. Vad det nu ska resulteras i, det är fortfarande oklart för oss.

Tre favoritsaker att göra i Köpenhamn?

1. Hyr eller låna en cykel! Det är det bästa sättet att ta sig runt stan. 2. Drick morgonkaffet på Atelier September och sug in känslan av staden. 3. Besök museumet The David Collection i centrala Köpenhamn. Ett år så använde vi den unika miljön i museet för att presentera vår kollektion, det är stället jag återkommer till igen och igen.

ganni-dritte

Ditte med gullig gravidmage med två modeller på visningen.

 

ganni-ss17-look

 

Ganni AW17

Annons