Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Fyra detaljer från Prada AW23-kollektion att lägga på minnet

24 feb, 2023 
Fyra detaljer från Prada AW23-kollektion att lägga på minnet.
ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth blickar till Pradas AW23-kollektion och listar fyra detaljer du kommer vilja lägga på minnet inför kommande höst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes – se när Carola Häggkvist plåtas för ELLEBrand logo
Behind the scenes – se när Carola Häggkvist plåtas för ELLE

På torsdagskvällen under Milano Fashion Week visade superduon bakom Prada, Miuccia Prada och Raf Simons, sin höst- och vinterkollektion för 2023 och i vanlig ordning gjorde den ingen besviken. Duon fortsätter att leverera kollektioner som behåller modehusets starka dna samtidigt som de leker med spännande detaljer som ger en modern tappning.

”Det finns en föreställning inom mode att bara glamour är viktigt, men jag hatar det, jag har alltid kämpat emot det. Denna kollektion handlar om att hitta skönhet överallt, skönhet i alla dess slag”, sa Miuccia Prada om inspirationen bakom höstkollektionen 2023.

Annons

4 detaljer att lägga på minnet från Prada AW23

Till hösten och vintern 2023 väntas allt från arbetade detaljer till en lite mer utmanande uniform från det italienska modehuest. ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth har grottat ner sig i AW23-kollektionen – här är fyra detaljer värda att spana in (och lägga på minnet inför kommande höst).

1. Drömlika Broderier

Det blommar även i höst och vinter om vi låter Prada bestämma. Den kommande säsongen bjuder nämligen in till en blomstrande look där det broderade hantverket står i fokus. Vår favorit? De broderade blomdetaljerna som pryder Pradas alla kjolar! Snacka om kjolen 2.0.

Kjol med broderier.
Annons
Gigi Hadid på Prada AW23.
vit minikjol med broderier Prada AW23.
Annons
Grå kjol med broderier Prada AW23.
Broderier Prada AW23.
Annons
Vit kjol och marinblå tröja Prada AW23.

2. Vadderad twist

Prada gör det lätt för oss sömntutor att lämna sängen framöver tack vare dess vadderade inslag till AW23. Vad sägs som en vadderad puffig minikjol? Eller kanske ett vadderat mjukt set från topp till tå?

Vadderad minikjol Prada AW23.
Annons
Vadderad miniklänning Prada AW23.
Vadderad look Prada AW23.
Annons
Vadderad minikjol och rosa väska Prada AW23.

3. Djupa urringningen gör entré

En ny Prada uniform ser ut att göra entré och det är med en allt mer vågad attityd i sikte. Skippa knapparna på blusen och låt den istället vara slarvigt uppknäppt under en boxig kavaj eller skinnjacka så har du Prada-looken för AW23 fixad.

Svart look med djup urringning Prada AW23.
Annons
Uppknäppt blus Prada AW23.
Röd look Prada AW23.
Annons
Grå look Prada AW23.

4. Kontastrerande (och uppiggande) färgpalett

Som en konstrast till den mörka och murriga färgpaletten vi är vana att se till höst- och vintersäsongen piggar det italienska modehuset upp oss med en allt gladare och upplyftande färgpalett. Kontrasterande färgkombinationer med allt från gult + rosa till mint + aprikos gick att spana och vi känner oss redan inspirerande för en höst i glad kulör.

Vårfärger Prada AW23.
Annons
Rosa kavaj Prada AW23.
Mönstrad klänning och gröna skor Prada AW23.
Annons
Färgkombination Prada AW23.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons