Frida Hyvönen prisad av Stutterheim

Frida Hyvönen prisad av Stutterheim

Stockholmsbaserade modeföretaget Stutterheim Raincoats delade häromdagen, för femte året, ut priset till Årets Melankoliker.
04 september, 2017

Stutterheim vill med utmärkelsen uppmärksamma kreativa personer inom musik, konst och litteratur som på sitt unika sätt använder melankoli som

drivkraft för kreativitet – en koppling dold i dagens samhälle.

– Det finns en växelverkan mellan melankoli och kreativitet som vi tycker är värd att uppmärksamma, säger Alexander Stutterheim, grundare och kreativ chef på Stutterheim.

Läs också: Stutterheims nya regnrockar – i samarbete med Marni

– Behovet av att uttrycka sig är ofta som störst när något skaver, det kan nog många kreativa själar hålla med om. Samtidigt finns det i många fall en inbyggd ångest i att lämna ifrån sig något man skapat, och låta omvärlden bedöma det. Det är balansen mellan de två känsloyttringarna som vi vill lyfta fram med priset Årets Melankoliker.

Motiveringen för 2017 års mottagare lyder:

På hennes senaste album ”Kvinnor och barn” återfinns ett stort, öppet och ofiltrerat konstnärskap som innehåller ett helt eget kreativt uttryck, med vacker sorg och glädje som klangbotten. 2017 års pristagare är artisten och låtskrivaren Frida Hyvönen.

Läs också: Svenska Stutterheim öppnar i New York – och hyllas i New York Times

Prisutdelningen ägde rum i torsdags, den 31 augusti 2017 i Stutterheims egen butik på Åsögatan 136 på Södermalm, under ceremoniella former och med liveframträdande av prismottagaren själv.

Årets Melankoliker har tidigare tilldelats Sarah ”El Perro Del Mar” Assbring, Plura Jonsson, Bodil Malmsten och Ane Brun.

Foto Stutterheim