Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Frida Gustavsson: "Det är svårt att styla en mössa – så jag fryser oftast på vintern"

03 dec, 2015 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Trots att vi är precis i början av vintern så har märken, modehus och kedjor redan plåtat sina vårkampanjer och nästa säsongs material. Gina tricot plåtade sin lookbook för SS16 tidigare i år och vi har tagit del av några exklusiva backstagebilder samt ställt .

Modellen för dagen är svenska Frida Gustavsson som visar upp denim och ljusa vårfärger i Gina tricots lookbook. Vi fick möjlighet att ställa några frågor till lookbookens stjärna och bad henne välja sina favoriter, berätta om det dyraste hon köpt – och ge oss sitt bästa stylingtips inför vintern.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vilka är dina favoritplagg i din garderob?

– Mina favoritplagg är svarta kostymbyxor, ett par herrskor, silkesnattlinnen som toppar och välskräddade kavajer.

Om du ska ut och resa och får ta med dig tre plagg, vilka väljer du? 

– Jag tar med mig ett par jesussandaler, en solvänlig bikini och gärna en löst sittade vit a-linje klänning.

Annons

Vad är det dyraste du någonsin investerat i när det gäller kläder/accessoarer?

– Det dyraste jag investerat i måste nog vara en Chanel väska i upplaga av endast hundra väskor, den kostade mycket mer än jag vill erkänna men ibland måste man skämma bort sig själv haha ;)

Vilket vinterplagg tycker du är svårast att styla – och hur löser du det?

– Jag tycker både vinterskor och mössa är oerhört svårt att känna sig fin i – något som tyvärr resulterar mest i att jag går runt och fryser. Men i år så har jag köpt lammullssulor som jag har i mina skor. Varmt och snyggt haha..

Se våra exklusiva backstagebilder från Gina tricots plåtning av vårens lookbook med Frida Gustavsson.

Vi bad också designchefen Lotta Lindsten på Gina tricot att berätta mer om kollektion som vi ser i lookbooken.

Hur skulle du beskriva Gina Tricots vårkollektion?

– Det är en bred kollektion där vi fått med de starkaste fenomenen för våren 2016: Nomad är en feminin trend med en ’desert feel’ där man hämtar inspiration från naturen. Skulptural design i rustika material som linne och ekologisk bomull. Fantastiska färger och mönsterbilder. American native är en mix av bohemian etno och lyxig festivallook, där denimen har en stark roll. Bon chic är French Rivieraretro med 50-talstema med uppdaterade klassiker och rutor och ränder á Birgitte Bardot. Deep blue sea är ett mycket stark festtema, inspirerat av havets botten och färger.

Annons

Vilka färger och material dominerar hos Gina Tricot i vår?

– Färger som dominerar är blåskalan, allt från ljusblått till aqua-toner. Denim i alla typer av tvättar är viktigt i vår hos Gina Tricot. Vi har allt ifrån ljusa neutrala färger till brända toner så som ’baked earth’, mustigt gul och koralltoner. Retrofärger som lavendel, bränt orange, har en viktig roll, detta mixas upp i ränder och mönsterbilder samt i ’summer suede’. Ekologisk bomull och linne blir stort!

Vilka blir vårens it-plagg?

Kick flair och fluid pants, gypsy blouses, maxidress, denimklänningen, minikjolen. Alla typer av toppar, bare shoulders är key.

Vad tycker du känns mest spännande på den svenska modescenen just nu?

– Alla nya svenska modeller som dominerar på den internationella modescenen, de har verkligen en unik skandinavisk look. Sedan säger jag streetstyle-profiler och Acne.

Annons