Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Hajpade franska Sandro öppnar (äntligen) butik i Stockholm

23 jun, 2018 
AvJenny Fredriksson
Äntligen öppnar det hajpade franska märket Sandro en lyxig butik mitt i Stockholm! ELLE pratar med Sandros grundare och kreativa chef Evelyne Chetrite om hennes signaturstil, hennes bästa Paristips och hur man lyckas i modebranschen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sommarklänning från Sandros sommarkollektion.

Evelyne är född och uppvuxen i Marocko men flyttade till Paris för studera juridik. Hon jobbade deltid på en av Paris många vintagebutiker och det var där kärleken till mode föddes. Dessutom träffade hon sin blivande make, Didier Chetrite ,där. Paret startade Sandro tillsammans 1984 och deras första butik öppnades på Rue Vieille du Temple i hjärtat av Marais. Sandro har under åren fått en lojal kundskara och är kända för sina klänningar och det där svårfångade franska ”je ne sais qoui”-känslan i kollektionerna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nu har Sandro äntligen kommit till Sverige och har en helt nyöppnad flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan 12 i Stockholm. Ni som inte har möjlighet att komma till Stockholm – kika in här för lite cool fransk stilinspo.

Annons

ELLE fick en exklusiv intervju med grundaren Evelyne Chetrite om Sandros själ, hennes älskade Paris och bästa resmål.

Beskriv Sandros estetik i tre ord?

– Chic, effortless och parisisk.

Finns det ett speciellt plagg som fångar Sandros själ?

– Oj så svårt. Vi gör så många bra plagg. Men vi är kända för våra klänningar och vi gör dem riktigt bra och vi är stället man går till om man vill ha en riktig fin klänning.

Vem är Sandrokvinnan?

– Hon följer inga regler eller koder. Hon älskar trender och och leker med modet. Hon är chic och mixar maskulint med feminint.

Var hittar du din inspiration?

– Jag hittar inspiration överallt. På gatan, konstgallerier eller när jag är på resor. Att hitta inspiration är mer ett konstant mentalt tillstånd och man måste alltid vara uppmärksam och följa sin inre röst.

Har du något råd till alla som vill jobba med mode?

–Tro på dig själv och gör ditt arbeta med mycket passion Du kan inte lyckas i modebranschen utan att ha mycket passion för det du gör.

Annons

Beskriv ditt signaturstil?

– Jag brukar bära en oversize kashmirtröja eller en kavaj med smala jeans och platta skor som sneakers eller sandaler. Jag vill vara chic och bekväm samtidigt.

Var går din drömsemester?

– Thailand är mitt go-to ställe för semester. Jag älskar maten och vädret och  bor gärna på Amanpuri Hotel. Jag älskar också att åka till Marocko. Det är som att åka tillbaka till min barndom.

Vad har du alltid i resväskan när du reser bort?

–Självklart beror det helt på var jag åker. Jag reser alltid med min Globetrotter resväska och till  sommarsemestern packar jag alltid ett par sandaler och en klänning . Jag gillar också att ha på mig en stor vit skjorta och en stråhatt. Jag packar alltid en liten kashmirkofta och det viktigaste är ett litet resealbum med bilder på mina fyra barn.

Vilka är dina tre favoritställen i Paris ?

–Jag älskar Cibus, en liten italiensk restaurang på 5 Rue Molière nära Palais Royal.  De serverar  de bästa pastan i Paris.

Annons

I 9: e arrondissementet på 6 passage Du Coq finns Anouschka, en vintagebutik som ägs av och drivs av en fd toppmodell. Det är en otrolig butik med ett fantastiskt, kurerat vintagemode. Det är där alla modemänniskor går för inspiration och research. Och när jag har tid gillar jag att promenera längs floden på Qaui de Seine

Guilty pleasure?

–Jag älskar pastilla, en traditionell maträtt från min barndoms Marocko. Det är en mäktig kolhydratspäckad paj med en kryddig köttfyllning. Den är komplicerad och tar lång tid att göra men är så god!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons