Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Allt om kungafamiljens juveler på Nobel 2019

10 dec, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Det glittrade rejält på årets Nobel! Här är bilder på kungafamiljens smycken och juveler – se dem här.
Annons

Precis som alla tidigare år glittrade det rejält om drottningen och prinsessorna under nobelfestligheterna i Stockholm. Vi har tittat närmare på vilka tiaror de hade valt till årets stora fest.

Drottning Silvias diadem

Drottning Silvia visar verkligen vilket som är hennes älsklingsdiadem. Hon matchar sin Elie Saab-klänning med precis samma tiara som förra året, något som Svensk Dam var några av de första att notera, nämligen Drottning Sofias stela briljantkam som byggdes om till diadem för länge sedan.

Drottningen matchade sitt diadem med briljantörhängen, collier med diamanter, ett armhand ur kronjuvelerna och en brosch med pärlor, rubiner och opaler.

Silvias tiara har inte alltid varit en tiara.

Kronprinsessans stråldiadem

Kronprinsessan Victoria valde att gå på den trygga linjen när det gäller att välja diadem för Nobelfesten 2019. Hon bar sitt vackra stråldiadem som så många gånger tidigare.

Annons

Kronprinsessan bar också ett collier och örhängen med briljanter och en briljantbrosch i form av en ros.

Kronprinsessan älskar verkligen stråldiademet.

Prinsessan Madeleines akvamariner

Prinsessan Madeleines diadem känner ni kanske igen. Det är samma som hon använde på Nobelfesten förra året. Diademet som bland annat innehåller stora akvamariner, har tidigare tillhört prinsessan Margaretha, Madeleines faster.

Prinsessan bär också stora diamantörhängen.

Prinsessan Madeleines tiara med vackra akvamariner.

Prinsessan Sofias diadem var ombyggt

Prinsessan Sofia har även tidigare valt att bygga om sitt privata diadem. Tidigare har vi sett henne med juveltopping av briljanter, smaragder och pärlor, och nu har hon slagit till på vad som ser ut att vara turkoser. Hon valde att matcha med örhängen från LWL Jewlery i samma nyans.

Prinsessan Sofia i sin privata tiara, men nu toppad med turkoser. Och i öronen har hon ett par örhängen i exakt samma nyans.
Prinsessan Sofia i sin privata tiara, men nu toppad med turkoser.

Foto: TT

Text: Helena Wiklund och Anna-Lena Pettersson

Läs mer:

Annons