Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Filippa K x Stinarand: se kollektionen gjord av återvunna plagg

03 dec, 2021 
Filippa K x Stinarand – se designsamarbetet
Filippa K har teamat upp med hyllade designern Stina Randestad. Tillsammans släpper de en kollektion skapad av återvunna Filippa K-plagg och överblivet material.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE TalksBrand logo
ELLE Talks

Filippa K har ingått ett samarbete med hyllade svenska designern Stina Randestad, grundare av Stinarand. Tillsammans har de båda parterna tagit fram en exklusiv kollektion bestående av sex skräddarsydda plagg. Varje plagg i kollektionen är skapat helt och hållet av återvunna Filippa K-plagg samt överblivet material hos modemärket och syftet är att fira kreativiteten inom cirkulärt mode.

Även om designerduon delar samma värderingar, belyser de att den här kollektionen avviker från vad vi brukar se hos Filippa K. Något som blir tydligt när vi spanar in bilderna.

Annons
Filippa K x Stinarand cardigan
Filippa K har skapat en kollektion tillsammans med Stina Randestad. Här ser vi The Collage Cardigan.

Stina Randestad, som tog examen från Textilhögskolan i Borås 2018, har blivit känd för sina innovativa materialkombinationer och unika tekniker. Hennes design beskrivs som skulptural men samtidigt bärbar – samt lekfull. Och precis som Stina Randestads övriga design, består den här kollektionen av oväntade materialkombinationer, starka färger och överraskande silhuetter. Något helt annat än den minimalistiska, typiskt skandinaviska design som Filippa K annars bjuder på.

Annons

Enligt Filippa K själva representerar samarbetet och kapselkollektionen den stora rörelsen inom mode där man sätter hållbarhet i främsta rummet, utan att kompromissa med varesig kreativiteten eller hantverket.

Filippa K x Stinarand pufferjacka
Filippa K x Stinarand: The Layered Puffer

Bland plaggen ser vi en puffjacka i olika lager, med en tajt zip-klänning under. Kreationen är skapad av fyra av Filippa K:s pufferjackor och fyra par av modemärkets Soft sport-leggings. En oversize-kofta gjord av fem återvunna tröjor och rester av läderbälten, samt en meshklänning konstruerad av återvunna klänningar i olika material, är två andra exempel.

Annons

– Det här projektets resultat är tvåfaldigt för mig – det visar ett konstnärligt förhållningssätt till upcycling, men det visar också ett etablerat varumärke som vågar tro på och investera i en designer vars estetik kanske inte är förknippad med den traditionella skandinaviska looken. Det har varit en dröm att använda Filippa K-plagg som råmaterial för att skapa nytt – det visar att när du börjar med en högkvalitativ grund kan omgjorda plagg vara lyxiga och hållbara, säger Stina Randestad om samarbetet.

Filippa K x Stinarand släpps den 3 december 2021 och kommer finnas tillgänglig att köpa på förfrågan hos Filippa-k-com.

Filippa K x Stinarand meshklänning
The Mesh Dress
Filippa K x Stinarand tröja
The Wavy Knit
Annons
Filippa K x Stinarand skjortklänning
The Shirt Dress
Filippa K x Stinarand blazer
The Metallic Blazer

Foto: Filippa K

Annons