Filippa K och Little Liffner i väsksamarbete

22 sep, 2015 
AvOlle Arnell
Annons

Stor möter liten i höstens härligaste samarbete – mellan Filippa K och nischväskmärket Little Liffner. Resultatet är tre lyxigt coola väskor.

På torsdag den 24 september lanserar Filippa K en väskkollektion i samarbete med Little Liffner. Kollektionen består av tre stycken väskor som kommer i tre olika varianter. Designen är klassisk i svart, präglat läder som bryts av med detaljer som en grov silverkedja för en mer modern känsla.

ELLE satte sig ner med Nina Bogstedt, Filippa K:s creative director, och Paulina Liffner von Sydow, Little Liffners grundare. Vi pratade väskor, mode och samarbeten.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Hur hittade ni varandra?

Nina: Vi har lärt känna varandra i och med att vi har jobbat ihop tidigare i andra sammanhang och jag har alltid tyckt att Little Liffners väskor har varit så fina! Jag tycker också att våra formspråk passar ihop.

Paulina: Mina väskor funkar som ett bra komplement till Filippa K-garderoben. Vi har gemensamma stilvärden, med kunder som söker plagg och accessoarer att använda i flera säsonger. Vi har också båda en skandinavisk renhet i botten.

Annons

Hur går ert kreativa arbete till?

Nina: På Filippa K utgår vi alltid från oss själva i designprocessen och vad vi är sugna på att bära. Det är en ganska enkel och naturlig process.

Paulina: Samma designdevis gäller för mig: om jag inte själv vill ha väskan funkar den inte. Idéarbetet gick snabbt, vi satte oss ner och pratade i ett par timmar om vilka typer av väskor vi ville skapa.

LLFK I

Hur kommer ni att bära de nya väskorna?

Nina: Min favorit är mellanväskan matchad med en snygg rock, ett par vida byxor och gympaskor.

Paulina: Jag älskar den stora – så lyxig och fin till gympaskor och slitna jeans. Perfekt till en nerklädd vardagslook.

Annons

Vilka är era stilikoner?

Nina: Coola människor i min närhet, som till exempel Paulina.

Paulina: Olsentvillingarnas helt egna stil. The Row, deras modemärke, är så urbant, minimalistiskt och coolt. Privat klär de sig efter helt eget huvud .

Tre modemåsten i höst?

Nina: Vita skjortor i olika kvaliteter, vida byxor och en herrig rock.

Paulina: Herriga stora rockar och en gosig kashmirtröja. Jag kommer också köpa ett par knasiga skor. Det piggar alltid upp – jag har annars en ganska basic stil.

LLFK III
Annons
Innehåller annonslänkar