Filippa K och Houdini i nytt samarbete: "Uppdatera garderoben utan att bidra till överkonsumtion"

13 feb, 2017 
AvJohanna Lejon
Nu samarbetar Filippa K och Houdini Sportswear med Shing. Anledningen? Hållbarhet!
Annons

Filippa K och Houdini Sportswear, båda vinnare av Elle Conscious Award och innovatörer inom hållbarhet, har nu gått ihop för att tillsammans lyfta fram ett mer hållbart alternativ till traditionell konsumtion.

”De båda företagen vill tillsammans breda väg i branschen för ett mer hållbart sätt att konsumera, och gör det nu genom att erbjuda uthyrning online. Houdini och Filippa K har sedan ett par år tillbaka uthyrning i sina fysiska butiker. Som en del av digitaliseringen av dessa tjänster lanseras nu Houdini Rental och Filippa K Lease online”, skriver Filippa K och Houdini i ett pressmeddelande.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Den nya digitala uthyrningstjänsten är framtagen tillsammans med Stockholmsbaserade startupen Shing. Samarbetet med Shing innebär att de båda modeplattformarna erbjuds att använda Shings digitala tjänster och möjliggör uthyrning digitalt, vilket tidigare inte varit möjligt.

– Genom att hyra ut kläder kan vi erbjuda möjligheten att uppdatera garderoben, utan att bidra till överkonsumtion eller att behöva lägga en större summa pengar på plagg vi bara använder vid ett fåtal tillfällen, säger Elin Larsson, Hållbarhetsdirektör på Filippa K.

Annons

– Konsumtion handlar om att ständigt göra aktiva val. Vi som aktörer inom en av världens smutsigaste industrier måste ta vårt ansvar genom att hela tiden möjliggöra hållbara val för våra konsumenter samtidigt som vi tillhandahåller högsta nivå på design och prestation i våra plagg. Att samarbeta med ett likasinnat företag i detta projekt är en fantastisk möjlighet för oss att nå ut bredare, säger Eva Karlsson, VD för Houdini Sportswear.

Ni hittar Houdini Rental på app.shing.it/houdini och Filippa K Lease på app.shing.it/filippa-k där man enkelt bokar sina plagg som sedan betalas, hämtas och lämnas i närmaste butik som är ansluten till tjänsten.

Foto Houdini och Filippa K

Annons
Innehåller annonslänkar