Artikeln innehåller reklamlänkar

Trendplagget vi alla vill ha just nu – och så stylar du det

figursydd kavaj dam

För att lyckas med säsongens trendliga look behöv ett plagg – den figursydda kavajen! ELLEs shoppingredaktör Sandra Bohlin listar de bästa köpen och 3 tips på hur du stylar den snyggast.
24 januari, 2023

Oversized kavajer har länge varit på modekartan och synts på allt från trendikoner som Hailey Bieber till modeveckorna. År 2023 håller vi fortfarande hårt kvar i trendplagget med som en motreaktion på det överdimensionerade satsar vi nu på en stramare mer figursydd modell med dressad touch. Långa ärmar som gärna få gå en bit ut över handleden, knappar i midjan med en indragen siluett, axelvaddar och längre modeller som går en bit ner över svanken är exakt vad vi vill bära till säsongens alla tillfällen.

figursydd kavaj dam
Foto: TT/Shutterstock

Så stylar du den dressade kavajen – 3 tips

1. Styla den figurnära kavajen till ett par kostymbyxor för en trendig uppklädd look. Satsa gärna på en lite längre kavaj som går ner en bit över svanken och toppa looken med ett par klackar!

2. Ett annat trendigt stylingtips är att bära över den stickade klänningen! Ha den antingen öppen eller stängd och snyggast är att låta kavajen och klänning gå ton i ton.

3. Att bära den skräddade kavajen som en klänning är även ett så snyggt stylingknep som vi satar på lite extra i vår och sommar. Du kan även bära en minikjol undertill för extra komfort.

Tips! Vill du skapa den trendigt figurnära siluetten med en kavaj du redan har i garderoben? Satsa på ett snyggt midjeskärp!

Figursydd kavaj dam 2023 – 17 köp vi älskar

Nedan listar vi trendköpen som ger dig en trendig look på nolltid!

Svart dressad kavaj H&M

Den perfekta dressade, svarta kavajen i figurnära passform med brett, spetsigt slag och knäppning fram. Läs mer och köp den här (länk till butik).

Den perfekta dressade, svarta kavajen i figurnära passform med brett, spetsigt slag och knäppning fram.

svart figursydd kavaj från hm

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Rutig kavaj & Other Stories

Enkelknäppt skräddad ullkavaj med rutigt mönster och skarpa axlar och definierad midja. Läs mer och köp den här (länk till & Other Stories).

Enkelknäppt skräddad ullkavaj med rutigt mönster och skarpa axlar och definierad midja.

rutig kavaj med indragen midja

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Svart kavaj med indragen midja H&M

En enkelknäppt kavaj i twill med krage och slag samt knäppning fram. Kavajen har skräddade sömmar fram och bak samt dekorativ knäppning vid ärmslut. Du hittar den här (länk till butik).

En enkelknäppt kavaj i twill med krage och slag samt knäppning fram. Kavajen har skräddade sömmar fram och bak samt dekorativ knäppning vid ärmslut.

svart kavaj med dressad look från hm

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Beige skräddad kavaj Arket

En skräddad kavaj med lite längre passform med skräddad silhuett. Stolpfickor med lock fram och slits bak. Läs mer och köp den här (länk till Arket).

En skräddad kavaj med lite längre passform med skräddad silhuett. Stolpfickor med lock fram och slits bak.

beige skräddarsydd kavaj från arket

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Säsongens snyggaste plagg i beige trendtoner

Grå skräddarsydd kavaj H&M

En märkgrå, enkelknäppt kavaj i twill med krage och slag samt skräddade sömmar fram och bak samt dekorativ knäppning vid ärmslut. Läs mer och köp den här (länk till butik).

En märkgrå, enkelknäppt kavaj i twill med krage och slag samt skräddade sömmar fram och bak samt dekorativ knäppning vid ärmslut.

grå kavaj från hm

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Svart skärp Lindex

Om du redan har en kavaj hemma och vill lyckas med den dressade looken så är det perfekt att satsa på ett midjeskärp. Detta hittar du hos Lindex och är ett smalt skärp med guldfärgat metallspänne. Läs mer och köp det här (länk till Lindex).

Om du redan har en kavaj hemma och vill lyckas med den dressade looken så är det perfekt att satsa på ett midjeskärp. Detta hittar du hos Lindex och är ett smalt skärp med guldfärgat metallspänne.

svart skärp i läder från lindex

Klicka på bilden för att komma direkt till skärpet.

Randig figursydd kavaj & Other Stories

Dressad kavaj med en knapp tillverkad i en stretchig blandning av italiensk kritstrecksrandig ull designad med vadderade axlar. Läs mer och köp den här (länk till & Other Stories).

Dressad kavaj med en knapp tillverkad i en stretchig blandning av italiensk kritstrecksrandig ull designad med vadderade axlar.

randig kavaj från & other stories i lång modell

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Steg för steg: Så fixar du en komplett basgarderob

Vit kavaj med knytskärp i midjan H&M

En enkelknäppt kavaj i vävd kvalitet av ull- och silkesmix. Kavajen har krage och slag, en dold knapp fram och knytskärp i midjan. Läs mer och köp den hos H&M här (länk till butik).

En enkelknäppt kavaj i vävd kvalitet av ull- och silkesmix. Kavajen har krage och slag, en dold knapp fram och knytskärp i midjan.

vit kavaj med knytskärp i midjan från hm

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Blazer med skärp i midjan NA-KD

Ljusbeige blazer i skräddarsydd modell med en bältesdetalj med stängbart spänne i midjan. Köp den här (länk till Na-kd).

Ljusbeige blazer i skräddarsydd modell med en bältesdetalj med stängbart spänne i midjan.

blazer med skärp i midjan från na-kd

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Skräddarsydd kavaj Dagmar

Trendig blazer med skarp siluett med distinkta axlar, ett skårat slag, passpoalfickor, en figurnära midja och en dold knappstängning. Spana in den och köp den här (länk till Dagmar).

Trendig blazer med skarp siluett med distinkta axlar, ett skårat slag, passpoalfickor, en figurnära midja och en dold knappstängning.

skräddarsydd blå kavaj från dagmar

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Figurnära kavaj med knappar Ganni

Randig blazer designad för en avslappnad passform och har en v-ringning, krage, sidofickor och en omslutande knappstängning. Läs mer och klicka hem den här (länk till Åhléns).

Randig blazer designad för en avslappnad passform och har en v-ringning, krage, sidofickor och en omslutande knappstängning.

radig kavaj med knappar från ganni

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Dubbelknäppt blazer med indragen midja H&M

En dubbelknäppt kavaj i en strukturmönstrad ull-och sidenblandning och passar lika bra som kavaj som vårjacka! Läs mer och köp den här (länk till butik).

En dubbelknäppt kavaj i en strukturmönstrad ull-och sidenblandning och passar lika bra som kavaj som vårjacka!

dubbeknäppt kavaj i beige färg från hm

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Figurnära ullkavaj & Other Stories

Figurnära ullkavaj i vit nyans om knäpps med en knapp, med vadderade axlar. Läs mer och köp den här (länk till & Other Stories).

Figurnära ullkavaj i vit nyans om knäpps med en knapp, med vadderade axlar.

figurnära ullkavaj från & other stories

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Brun dressad kavaj H&M

En figursydd kavaj i vävd, lätt stretchig kvalitet. Kavajen har krage och slag samt knäppning med en knapp fram. Den finns även i beige och svart! Köp den här (länk till butik).

En figursydd kavaj i vävd, lätt stretchig kvalitet. Kavajen har krage och slag samt knäppning med en knapp fram. Den finns även i beige och svart!

brun figursydd kavaj i brunt

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Orange kavaj & Other Stories

För dig som ät ute efter ett mer färgglatt alternativ till vårgarderoben så är denna orange kavaj ett perfekt köp! Läs mer och köp den här (länk till & Other Stories).

För dig som ät ute efter ett mer färgglatt alternativ till vårgarderoben så är denna orange kavaj ett perfekt köp!

orange kavaj från & other stories

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Svart kavaj med knyte i midjan Stylein

Helfodrad kavaj i ullblandning med sjalkrage och lätt vadderade i axlarna. Stängning med skärp i midjan som ger den en feminin silhuett. Läs mer och köp kavajen här (länk till Ellos).

Helfodrad kavaj i ullblandning med sjalkrage och lätt vadderade i axlarna. Stängning med skärp i midjan som ger den en feminin silhuett.

svart kavaj med knytning i midjan från stylein

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Svart figurnära kavaj med knapp fram H&M

Figursydd, enkelknäppt kavaj i vävt material med hackslag och en knapp framtill. Axelvaddar, långa ärmar med dekorativa knappar vid ärmslut och jetstickade framfickor. Köp den här (länk till butik).

Figursydd, enkelknäppt kavaj i vävt material med hackslag och en knapp framtill. Axelvaddar, långa ärmar med dekorativa knappar vid ärmslut och jetstickade framfickor.

svart kavaj från hm med knappar och figurnära passform

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Kavaj med öppen rygg & Other Stories

Enkelknäppt kavaj med figurnära siluett och välvd utskärning i ryggen och breda band. Köp den här (länk till & Other Stories).

Enkelknäppt kavaj med figurnära siluett och välvd utskärning i ryggen och breda band.

svart kavaj med öppen rygg från & other stories

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Foto: TT, Na-kd

Se mer:

Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan
1:01

Efter reklamen: Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan

(1:01)

Slå på ljud