Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Festfixaren Linnea Johansson från New York – ny bloggare på elle.se!

20 maj, 2014 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
LINNEA-JOHANSSON-PUFF

Den klart godaste bloggen på elle.se lanserar vi nu! Det är den New York-baserade festfixaren Linnea Johansson som numera har ett eget rum här på elle.se – Brooklyn kitchen. Du som läst ELLE tidigare känner kanske igen Linnea, för er andra kommer här en kort presentation.

Hej Linnea Johansson, vårt senaste tillskott bland våra bloggare, vem är du?

– Jag jobbar som matkreatör och festfixare i ”The Big Apple”. På veckodagarna är det fullt upp för mig med att driva min firma och planera events, men på helgerna omvandlas jag snabbt till en nördig version av Martha Stewart som spenderar min tid med att laga mat i yogabyxor och triviala saker som att köpa snygga servetter.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Du är en flitigt anlitad festfixare i New York, vad gör en sådan?

– Det kan jag också undra ibland, för mina dagar ser nästan alltid annorlunda ut. Igår spenderade jag dagen med att försöka designa en sån där “skaka snö glob” mojäng till ett event, och idag försökte jag att hitta på maträtter som doftar gott till en parfymlansering. Ett mer seriöst svar är att jag planerar events som en del av större pr-kampanjer, oftast i samband med en lansering av något slag.

Berätta om den coolaste festen du hittills varit med och skapat?

– Några av dom bästa ”skryt-eventen” på mitt CV är nog Grammy-galan, Chanels jubileum, Eva Longorias nyårsfest och Cartiers maxade event för deras 100 bästa kunder. Men coolast för mig att planera det senaste året är nog ett event jag gjorde för ett tequilabolag mitt ute i ett blått agavefält i Mexico.

Vem är din drömuppdragsgivare?

– Oscarsgalan skulle helt klart vara en dröm, men eftersom det mer är en tv-produktion i dagens läge förblir det nog just en dröm.

Annons

Vad är ditt bästa festfixartips alla kategorier?

– Mitt bästa festfixartips för hemma fester, har jag faktiskt snott från designern Oscar De La Renta. När jag var på hans porslinsvisning var jag tvungen att fråga ut honom hur han underhåller sin gäster och vad hans tips är. Då sa han charmigt “Laga så god mat du kan, duka och designa festen så fint du kan, och sen när gästerna kommer så skit i om allt inte är perfekt och uppskatta festen med dina gäster.”

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– Mest handlar bloggen om mat med recept från både vardag och fest. Blandat med inspiration, berättelser, bilder från mitt jobb och staden jag älskar.

Vad kommer vi absolut inte att få läsa om?

– Bantning och politik känns långt borta.

Vad inspirerar dig?

– New York är helt klart min största inspirationskälla, bara du går utanför dörren så ser du nya inspirerande saker varje dag. New York är lite som världens testkök, och folk inom allt från mode till pappersdesign testar sina galna idéer i stan.

Vill du tipsa om några bloggar eller hemsidor du själv läser/besöker?

– Jag läser oftast bloggar medan jag sitter i tråkiga telefonkonferens. Amerikanska företag har en tendens att alltid boka enormt långa telefonmöten med alldeles för många medverkande som ska tala. Min räddare i telekonferensträsket är:

  • Thug Kitchen – en ”ghetto fabulous” vegan blogg som alltid får mig att skratta. Fick nyss reda på att jag delar passionen för denna obskyra blogg med ingen mindre än förnäma Gwyneth Paltrow.
  • Lucky Peach – Kocken David Chang ’s supercoola mattidning och tumblr blog
  • Anothermag.com – snygga bilder och inspiration
  • Boyfriendtwins – hysteriskt roligt bara
  • Fool – diggar svenska mattidningen Fool Magazine

Linneas blogg BROOKLYN KITCHEN hittar du på linnea.elle.se >

linnea-johansson
Annons