Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Fendi hyllar Karl Lagerfeld på Milano Fashion Week

22 feb, 2019 
Fendi tre bilder
In i det sista arbetade Karl Lagerfeld med Fendis AW19-kollektion. Och när kollektionen visades på Milano Fashion Week var hans avtryck tydligare än någonsin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dagarna innan visningen av höst-och vinterkollektionen hos Fendi måste ha varit extra stressiga i år. Bara två dagar före visningen somnade den legendariska modeskaparen och modeikonen, Karl Lagerfeld, in efter en lång tid av sjukdom. 85 år gammal arbetade han in i det sista med att skapa kollektionen för Fendi – som under gårdagen hyllade mannen som var älskad av så många modehjärtan.

Annons

Videon kunde inte hittas

Små hyllningar till Kung Karl växte fram på många ställen i visningen. På catwalkens backdrop var texten ”Love Karl” skrivet i hans handstil och alla modeller bar hästsvansar och skjortor à la Lagerfeld.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I slutet av visningen spelades en kortfilm upp där Lagerfeld pratar om vad han hade på sig under sin första dag på Fendi och i kollektionen sågs även hans egendesignade ‘Karligraphy’ FF-logga från 1981 med på ett eller annat sätt. Bland annat på skira strumpbyxor, knappar och höga polotröjor.

Annons

5 utmärkande detaljer från Fendis AW19-kollektion:

1. Skjortan à la Lagerfeld och toner av beige

Att beige är trendigt blir tydligare och tydligare för varje dag som går och speciellt under Milano Fashion Week där trenden har tagits till en ny nivå. Hos Fendi var det kostymer i neutrala nyanser men även kjolar, skjortor och jackor i tonerna cappuccino, mahogany och camel.

Annons
Annons

2. Plisserade midi-kjolar

Plisserat på kjolen, ja tack! På nästan var och varannan look såg vi midi-kjolar med bred plissering och materialmixen var en lekfull symfoni. De plisserade kjolarna tog plats i olika skepnader där skira tyg fick tävla med hård latex.

Annons

3. Fendi får färg

Beige och brun är inte de enda färgerna som regerar under modeveckorna. Fendi visade hur starka färger ska ta plats och hur gult kommer att vara färgen som skiner upp allas garderober. Är du inte redo att liva upp din garderob med en färgfest? Ta inspirationen från stylingarna ovan!

Annons
Annons

4. ‘Karligraphy’ FF-loggan från 1981

Karl Lagerfeld designade en egen logga för modehuset år 1981. Loggan kallas för, ‘Karligraphy’ FF logo, och skapades när han redan hade varit aktiv som creative director för Fendi i 16 år. Under AW19-visningen syntes alla modeller bära loggan på olika sätt.

Annons
Annons

5. Kappor signerade Karl Lagerfeld

Ytterplaggen var rymliga och strukturerande men lyste med en avslappnad känsla. Detaljerna som stod ut i den delen av kollektionen var de dubbelknäppta jackorna, höga kragarna och detaljerade sömmarna.

Läs mer:

Se Bottega Veneta AW19 LIVE från Milano Fashion Week

Se Guccis AW19-visning på Milano Fashion Week

Allt om Marc Jacobs visning på New York Fashion Week

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons