Fashion Week: House of Dagmar SS16

25 aug, 2015 
AvAxel Scholtze
Annons

I kväll höll House of Dagmar – förra årets pristagare av årets designer på ELLE-galan – sin SS16-visning på Berns. Sport, konst och stickat. Dagmar levererade en ljus och modern kollektion.

Vårkollektionen är inspirerad av den svenska konstnären Mattias van Arkels målningar i silikon – det tar sig uttryck i form av vackert draperade klänningar och toppar. Färgskalan är ljus från ecru, cement och grå till en stickig babyblå. Vi faller som furur för de ribbstickade sportiga klänningarna och tröjorna.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Det finns även gott om vackert plisserade klänningar med asymmetriska fållar. Det blir extra fint ihop med de sportigt stickade detaljerna. Självklart finns deras stickade signaturplagg också. Den skulpturala beige tröja som toppmodellen Linn Arvidsson bar ville vi sno direkt. Dreamy Dagmar!

Se alla bilder från visningen i bildspelet nedan.

Foto Mathias Nordgren

Annons