Eytys öppnar butik på NK i Stockholm

Eytys öppnar butik på NK i Stockholm

Det är inte bara Balmain som öppnar upp ny yta på NK i Stockholm under våren, nu gör även Eytys det. ELLE fick ett snabbt snack med grundarna Jonathan Hirschfeld Johnson och Max Schiller.
13 mars, 2020

Den 13 mars öppnar Eytys upp sin nya yta på NK. Den nya avdelningen kommer att erbjuda deras ready-to-wear kollektion med fokus på jeans samt ett mindre limiterat urval av sneakers och skor.

– Våra skokollektioner får ta stor plats i våra andra butiker. På NK vill vi ge vår ready-to-wear kollektion det fokus den förtjänar, berättar Jonathan och Max inför öppningen.

Berätta om nya butiken!

– Den nya butiken är Eytys tredje efter Eytys på Norrlandsgatan i Stockholm och i Soho i London. Inspiration kommer från de ikoniska 70- och 80-tals postmodernisterna Shiro Kuramata och Hans Hollein. I samarbete med möbelsnickaren Axel Wannberg har vi gjort möbler i massiv ek som sågade ut direkt ur en trädstam han hittade i Skövde via Blocket. De kontrasterar mot det högblanka marmorerade epoxigolvet och element i massiv borstad aluminium.

Vad ser ni mest fram emot med den nya NK-ytan?

– Vi ser fram emot att vara en del av Sveriges mest anrika varuhus och få visa upp våra kollektioner i en så fint kontext. Eytys är sedan förra året ett fullständigt ready-to-wear märke och med ytan på NK är första gången vi kan förmedla hela Eytys-looken fullt ut.

Vad var ert första självklara val kring butiksytan?

– Att vara helt kompromisslösa med vår estetik och gå hela vägen med att skapa ett Eytys-universum på NK.

plats i butiken finns tv-monitorer från 80-talet, vad kommer ni visa på dem?

– Det kommer bli mycket av det som inspirerar oss, så kanske en och annan tävling i Noodling (rednecks som jagar gigantiska malfiskar med bara händerna) det är coolt.

Vilket är det bästa tv-programmet någonsin?

– Planet Earth.

Eytys finns sedan tidigare på Norrlandsgatan i Stockholm samt i Soho i London. Kollektionerna finns även representerade hos internationella multibrandbutiker och varuhus så som Selfridges, Matchesfashion, Ssense och Kith.

Eytys NK Stockholm öppnar den 13 mars på Plan 1.

Foto: Åke E:son Lindman

LÄS MER:

Eytys-killarna: ”Vår första leverans sjönk på Indiska Oceanen

Balmain öppnar butik på NK i Stockholm

Eytys släpper en variant av en klassisk loafer