Exklusivt hos ELLE: Acne Studios Jonny Johansson i designsamarbete med Non Violence Project

Exklusivt hos ELLE: Acne Studios Jonny Johansson i designsamarbete med Non Violence Project

I år är det 30 år sedan den världskända fredssymbolen ”The knotted gun” inrättades utanför FN-byggnaden i New York. I samband med 30-års jubileet lanserar nu Non Violence Project nya designsamarbeten på den symboliska revolvern. Acne For Peace heter den första designen som tagits fram av Acnes Jonny Johansson.
07 maj, 2018

Imagine a world in peace heter konstprojektet som består av en serie handmålade revolvrar och som tidigare tolkats av bland andra Paul McCartney, Yoko Ono, Muhammed Ali och Håkan Hellström. Nu har det blivit den svenska modedesignern Jonny Johansson från Acne Studios tur att tolka den världskända fredssymbolen.

– Min tanke med designen Acne For Peace är att återspegla den färgvärld där jag tycker att vi alla ska känna oss hemma. För vem kan inte stå bakom Non-Violence? Det borde vara en självklarhet, men ändå är det något som måste understrykas och därför kändes det viktigt för mig att göra skulpturen, säger Jonny Johansson, creative director, Acne Studios.

Revolvern ”The knotted gun” skapades ursprungligen 1980 av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd till minne av hans vän John Lennon som blev skjuten till döds utanför sin lägenhet i New York. Carl Fredrik Reuterswärd gav sedan välgörenhetsorganisationen The Non Violence Project Foundation alla rättigheter till att använda symbolen som sitt varumärke i deras arbete för social förändring och fred i världen.

– Att sammankoppla Jonny Johanssons kreativa passion med ett projekt som jobbar för fred känns otroligt viktigt och inspirerande. Vi ser framemot årets kommande designsatsningar och att med dessa fortsätta påminna om att konflikter kan förstås och lösas utan våld, säger Blaise Oberson, på Non Violence Project Foundation.

Acne For Peace säljs på Non Violence Art Projects webbshop.

Läs också:

Nu släpper Acne Studios sina solglasögon för SS18

Nu släpps Acne Studios Blå Konst SS18-kollektion – se plaggen

Juliette Lewis frontar Acne Studios nya vårkampanj

Alla looks från Acne Studios visning under coutureveckan i Paris