4 stora vårtrender direkt från Paris couturevecka

Coutureveckan levererar modeeskapism på hög nivå. Det är sagolika kreationer i mängder av tyll, frasiga volanger och färgstarka kombinationer som intar catwalken på årets mest exklusiva modevecka.
24 januari, 2017

För att få kalla sig för ett haute couture-modehus och visa på coutureveckan i Paris följer en rad regler. Riktlinjerna bestäms av den franska modeorganisationen Fédération Française de la Couture du Prêt-à-Porter des Couturiers et des Créateurs de Mode. Reglerna följer:

– Modehusets design och plagg görs på beställning för privatkunder, med en eller flera fittings.

– Modehuset ska ha en ateljé i Paris som sysselsätter minst 15 anställda på heltid.

– Modehuset ska ha 20 heltidsanställda med olika tekniska färdigheter i övriga ateljén.

– Modehuset ska presentera kollektioner på minst femtio looks varje säsong. Och plaggen ska ha både aftonprägel och ”vardagskänsla”. 

Couture står i motpol till ”fast fashion” och termen värnar verkligen om hantverket. Sömnad, broderier och accessoarer av yppersta klass. Självklart kommer det med en prislapp som en väldigt liten grupp privilegierade kvinnor kan konsumera. Men även couturen är trendkänslig och följer med i det senaste. Kollektionerna ligger precis rätt i trend med en stor dos av modefantasi.

Låt dig inspireras av våren 2017 års mest exklusiva och vackra couturetrender.

GULT

Vårens hetaste trendfärg lyser starkt på catwalken i Paris. Färgen passar lika bra till en ljuvlig bohokaftan som till en chic cocktailklänning.

Yanina

Schiaparelli

BLOMMIG VÄXTKRAFT

Fantastifulla blomsterdiadem och blommönster pryder modellerna på Diors sagoinspirerade kollektion.

Giambattista Valli

Dior

Giambattista Valli

ROSA VOLANGER

Extramaffiga volangklänningar görs sig extrabra i rosa!

Giambattista Valli

Chanel

STARKA FÄRGER

Knallgrönt, solgult och fuchsiarosa är perfekta accentfärger i vår.

Dior

Schiaparelli

Giambattista Valli

MODERNA BRUDAR

Couturekollektioner har av tradition alltid några magiska brudklänningar. Vårens varianter är minimalistiska med vackra detaljer som strassglitter och chiffongdetaljer. Och varför inte ta det bästa av två världar; en kort klänning med en maffig tyllsölja och styla med platta sandaler? Så fräscht och modernt.

Schiaparelli

Francesco Scognamilio

Giambattista Valli