Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Enkla och ikoniska Y2K-looks att inspireras av till halloween

24 okt, 2022 
Enkla och ikoniska Y2K-looks att inspireras av till halloween
Y2K-modet är riktigt hett just nu. Så rid på den vågen och satsa på en halloween-look som du faktiskt kan bära året om! Från Britney i full denim till Avril Lavigne i låg midja – här är kändislooks från 00-talet att inspireras av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Kim Kardashians bästa halloweenkostymerBrand logo
Se Kim Kardashians bästa halloweenkostymer

Y2K-modet gör stark comeback och 00-talet är en av årets allra hetaste trender. Plagg och accessoarer som flirtar med 2000-talets första decennium – vi pratar minikjolen, bandageklänningen, den korta toppen, midjekedjan, full denim-looks och såklart, den låga midjan – har tagit en enorm plats på modescenen de senaste säsongerna. En trend vi spår fortsätter ett tag till!

Så varför inte rida på den vågen och satsa på en halloween-look som du faktiskt kan bära året om? ELLE har samlat några minnesvärda kändislooks från 00-talet att inspireras av. Enjoy!

Annons

Britney Spears (och Justin Timberlake) i full denim

Britney Spears och Justin Timberlake American music awards, 2001.
Britney Spears och Justin Timberlake, 2001.

Britney Spears (och Justin Timberlakes) ikoniska denim-look från American Music Awards 2001 är en av 00-talets allra mest ihågkomna kändis-looks. Och den är hyfsat enkel att återskapa till halloween. Leta i garderoben, i butik eller på närmsta second hand efter en lång jeanskjol (som dessutom är ett av höstens stora trendplagg!) och matcha med denimtopp.

Det bästa? Ingen kan äga för många jeansplagg, visst? Vi älskar denim från topp till då.

Avril Lavignes ”Sk8er boi”-look

Avril Lavigne på MTV Video Music Awards 2002.
Avril Lavigne på MTV Video Music Awards 2002.

En annan look vi minns från 00-talet och som också är enkel att kopiera till halloween är Avril Lavignes ”Sk8er boi”-stil. Dra på dig ett par baggyjeans, ett vitt linne (med synlig bh under), en slips och några läderarmband (gärna med nitar) så har du looken klar. Glöm inte tumringen!

Annons

Paris Hiltons 00-talsstil

Paris Hilton, 2001.
Paris Hilton, 2001.

Ingen Y2K-artikel utan Paris Hilton. En av 00-talets mest omskrivna kändisar bjöd på många minnesvärda looks under årtiondet, så här finns mycket att jobba med. Vårt bästa tips? Satsa på ett eller flera av följande: Låg midja, minikjolen, halterneck-ringning, rosa nyanser, baguettväskan, solglasögon i håret, stora örhängen, ljusa läppar och maxad ögonskugga.

Destiny's child i croppad topp och jeans

Destiny's child i croppad topp och jeans 2001
Destiny's child, 2001.

Är ni en trio som ska på samma fest? Satsa på en 00-talslook à la Destiny's child. Plocka fram jeans med låg midja, en croppad topp med blomprint och addera ett glittrande skärp. För pricken över i:et – fäst även några glittrande broscher och säkerhetsnålar på jeansen.

Annons

Rihannas sportiga take

Rihanna, 2005.
Rihanna, 2005.

Rihanna satsade ofta på låg midja matchat med kort topp under 00-talet. Inte sällan med lite sportigare touch. Kopiera den här looken med löst sittande jeans, sneakers och stora ringar i öronen samt runt handleden och du är redo för halloween-festen.

Christina Aguilera i kort t-shirt

Christina Aguilera, 2002.
Christina Aguilera, 2002.

Den här looken är en av de vi minns tydligast från Christina Aguileras 00-tal. Och den är rätt enkel att få till! Ett par jeans med låg midja, en kort t-shirt och läderdetaljer. Plus basker, såklart! Satsa på blont hår med svarta slingor samt en ring i näsan och du är hemma!

Annons

Shakira i bandana

Shakira, 2003.
Shakira, 2003.

Shakira levererande den ena starka 00-talslooken efter den andra under årtiondet. Här är en typisk Shakira-look att satsa på till halloween. Ett enkelt vitt linne, låga byxor, stort skärp och en bandana i håret.

Lindsay Lohan i bandageklänning

Lindsay Lohan i bandageklänning
Lindsay Lohan, 2007.

Har du en gammal bandageklänning i garderoben är det ett perfekt tillfälle att ta fram den nu. Och lika självklar som klänningsmodellen var på 00-talet, lika självklara var ju Lindsay Lohans olika looks på röda mattan. Så matcha bandageklänningen med ett par höga klackar och lätt lockat hår och plocka fram din inre Lindsay till halloween.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons