Elsa och Helene Billgren har designat årets Rosa band!

12 september, 2013

Lika kreativa, lika vintagekära, lika viktiga för varandra. Men mor och dotter Billgren är samtidigt varandras älskade motsatser. Tillsammans har de designat årets Rosa band som på måndag börjas säljas på ICA, Apoteket och Lindex.

Deras rosa band har är mönstrade med print av deras egna tumavtryck, som de gick och lämnade enligt konstens alla regler på en polisstation.

– Vårt mönster ”tummen” är peppen, trösten och hoppet i ett. Fingeravtrycken är våra egna och det personligaste vi kan ge. Självklart ska vi bidra i kampen mot cancer, vi håller tummarna och inspireras av kroppens eget mönster, säger Helene och Elsa Billgren i en kommentar.

Vi ringde upp ena halvan av designerduon, vår egen supperbloggerska Elsa Billgren.

Berätta mer om tanken med fingeravtrycket?

– Vi funderade länge och ville först göra något med naturen. Mamma tyckte bajsande fåglar var en bra idé men där var jag lite tveksam.. Sen hamnade vi på årsringar på träden och det blev till fingeravtryck. Vi tyckte det passade så bra med tummen tom symbol. Man kan trösta sig med den, hoppas, hålla tummen och tumma på att det kommer gå bra! Så ville vi verkligen ge något av oss själva, det fick bli mönstret.

Hur var det att jobba tillsammans med sin mamma?

– Roligt! Hon är ju galen när hon spånar och massa idéer skattade vi länge åt. Men det är ett roligt sätt att jobba, sitta i ateljén och prata om galna saker och sen komma fram till något fint.

Du som är en mästare på att klä dig fint, hur kan man bära det rosa bandet på ett snyggt och annorlunda sätt, om man vill flytta det från bröstfickan på kappan?

– Jag ser det gärna på en keps till exempel, eller en väska!

Ett band kostar 25 kr och finns bland annat hos ICA, Apoteket och Lindex. Du kan köpa ditt eget band från och med på måndag (16 september).

Elsa har själv bloggat om den fina nyheten, läs hennes blogg här >

av LISA ARNELL foto IDA BORG