ELLEs Therese Hellström: "Så får du in mer färg i garderoben"

Therese Hellström tittar in i kameran.

Getty image.
Hur inkluderar du färg på bästa vis i garderoben och vilka plagg borde finnas i en basgarderob? ELLEs Therese Hellström guidar dig.
23 mars, 2021
Slå på ljud

ELLEs bloggare Therese Hellström är bosatt i Paris och är i lockdown. Vad kan man sysselsätta sig med i en lockdown och hur kommer hennes vårgarderob se ut? Här delar hon med sig om sina bästa tips.

– Efter ett år i fransk lockdown tänker jag att man kan göra allt som man annars inte hinner med, säger Therese.

Hon fortsätter:

– Det bästa att göra hemma under lockdown är att rensa ur garderoben, eller som jag behöver göra – färgsortera kläder. Det är ju en aktivitet som man kan göra i timmar.

  1. Rensa ut och städa ut.
  2. Lär dig ett nytt språk.
  3. Utveckla dig på jobbet med en kurs.
  4. Lär dig mer om aktier och fonder.
Garderob med skor och färglada kläder.
Therese Hellström

Hur inkluderar man färg i sin garderob på bästa vis?

– Jag skulle säga – börja försiktigt. När du står i garderoben och har på dig en helsvart look, byt ut din topp, blus, byxor eller en accessoar mot en färg som du känner dig bekväm i.

Exempelvis så kan du börja med lite dovare färger och sen successivt jobba dig uppåt mot de mer superstarka nyanserna. Man blir ju gladare av färg, så om man har det mindsetet, så blir det mycket lättare att våga.

Slå på ljud

Vilka är dina favoritbasplagg?

– Jag skulle nog säga statement-kavajen, alltid. Det spelar ingen roll vilken färg eller vilket material, bara det är en bra kavaj. Gärna med markerade axlar. Jag skulle också säga den söta blusen. En blus som har preppy-detaljer, krage eller något som sticker ut. Sist men inte minst, ett par klassiska blå jeans. Det är lika snyggt till allt – kofta, blus, tröja, allt.

Therese Hellström tittar in i kameran och bär en topp med prickar.
Therese Hellström

Vad kommer du att satsa på i vår?

– Jag kommer att hänga på den stora trenden rosa, som har dominerat på runway och som är så otroligt peppig och glad. Dessutom så kommer jag att bära mycket festkläder. Fest eller inte, jag kommer att bära det för min egen skull. Och det är för att vi ska komma tillbaka till det här härliga uppklädda, det som vi älskar. Romantiskt är även något som jag kommer att satsa på. Det är ju ett tema som innehåller så mycket detaljer, mönster, allt fint som gör en varm inombords.

Här kan du läsa Therese Hellströms blogg.

Foto: Getty Images