Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

ELLEs stora guide: 13 trendiga klänningar sommaren 2020

15 jun, 2020 
ELLEs stora guide till klänningsmodet 2020
Sommaren är här och ELLEs moderedaktör Elina Grothén listar de 13 största klänningstrenderna för säsongen!
Annons

Så bär du säsongens trendplagg – blå klänningenBrand logo
Så bär du säsongens trendplagg – blå klänningen

1. Vit sommarklänning

Säsongens sommarklänning är vit och något dramatisk i maxilängd och med omfattande former. Valentino visade att det är more is more som gäller. Säsongens trendigaste klänningar i vita nyanser hittar du här!

Vit skjortklänning från Valentino.

2. Färgstark klänning med puffarm

Det är stora puffärmar och det är voluminösa längder på klänningen i sommar som gäller. I butik finns just nu varianter i allt från blom- och rutmönster till enfärgade nummer i glassiga nyanser som den här magiska från Cecilie Bahnsen. Spana in ELLEs 12 favoriter som finns i butik just nu!

Annons
Cecilie Bahnsens drömlika klänning med puffarm
Cecilie Bahnsens drömlika klänning med puffarm.

3. Blommiga klänningar

Designers i alla modestäder lyfte fram djärva färger, överdrivna siluetter och storartade mönster som småblommigt. Balenciaga, Richard Quinn och Stella McCartney var några av modehusen som visade upp påkostad blomstervolym. Här är 15 snygga blommiga köp just nu!

Småblommig klänning från Stella McCartney.
Annons

4. Linneklänningar

Sommarens skönaste (och finaste) material är utan tvekan linne. Och det är så klart högaktuellt med linneklänningar sommaren till ära. Lång som kort, mönstrad som neutral! Denna klänning är ett måste i sommargarderoben och vi har självklart spanat in det bästa utbudet just nu – här är säsongens snyggaste linneklänningar!

Linneklänning från Prada SS20.

5. Slipklänningen

Bär den hemma eller på vift i sommar! 90-talets älskade minimalistiska klänning blev extra älskvärd under sommarsäsongen förra året – och i år är den minst lika populär (om inte ännu mer!). Det är givetvis slipklänningen med smala spaghettiband och (helst) i en midilång modell vi pratar om. Här är slipklänningarna vi vill bära den här säsongen!

Annons
Slipklänning från Gabriela Hearst SS20.

6. Blå klänningar

I år sticker färgstarka klänningar ut bland sommarmodet och om ditt hjärta slår lite extra för färgen blå så har du kommit helt rätt! En blå klänning kan verkligen pigga upp vilken sommardag som helst. Här är de bästa blå klänningarna i butik den här säsongen!

Blått är en stor trendfärg i sommar. Balenciaga visar vägen!
Blått är en stor trendfärg i sommar. Balenciaga visar vägen!

7. Skjortklänning

Den klassiska och trendiga skjortklänningen syns bara mer och mer. Klänningen går att bära upp på flera olika sätt och är därför ett perfekt plagg att ha i sommargarderoben. Här tipsar vi om fina modeller i butik just nu!

Annons
Skjortklänning från Bottega Veneta
Skjortklänning från Bottega Veneta.

8. Kaftanen

Semestertid i syne och längtan efter lata dagar på stranden är total. Självklart är kaftanen ett plagg att räkna med även i år. Hur som – här är 15 snygga (och lyxiga) köp vi gillar lite extra denna säsong!

Lyxig kaftan från Ferragamo SS20.

9. Färgglada långklänningar

I sommar ser vi en hel del långklänningar som har det där lilla extra – antingen när det kommer till färg eller modell. Maxiklänningen passar både till jobbet, på stranden och festen. Det finns flera olika långklänningar i butik just nu som har det där lilla extra. Vi har listat några favoriter, kika in här!

Annons
Färgglad långklänning från Jacquemus SS20.
Färgglad långklänning från Jacquemus SS20.

10. Stickade klänningar

DIY-modet med stickade klänningar och crochet (virkat) är en av sommarens kanske mest otippade trender. Men det finns en uppsjö av härligt stickade sommarklänningar där ute!

Stickad klänning från Altuzarra SS20.
Stickad klänning från Altuzarra SS20.

11. Gröna sommarklänningar

Ge din sommargarderob ett lyft och investera i en färgstark klänning som både sprider glädje och energi! Oavsett om du gillar den dova ljusgröna nyansen eller kaxiga khakigröna så finns det klänningar som passar just dig. Här tipsar vi om gröna fina sommarklänningar som passar perfekt in i sommargarderoben!

Annons
Härlig sommarklänning från Givenchy.
Härlig sommarklänning från Givenchy.

12. Spetsklänningar

Spetsklänningen är extra het i sommar, och hör inte längre endast till bröllop. Och den som drömmer om en vacker klänning i spets kan sluta leta. Här är 10 underbara klänningar i spets att både säga ja i som att möta sommaren i!

Spetsklänning från Giambattista Valli ss20
Spetsklänning från Giambattista Valli ss20

13. Guldklänningen

Vad sägs som att anamma glitter och glow från topp till tå? Guld, glitter och metallic är klassiska showstoppers och det ultimata statementplagget under sommaren. Här är 16 fina shoppingtips att välkomna guldtrenden i, utvalda av ELLE.

Annons
Guldklänning från Rochas SS20.
Guldklänning från Rochas SS20.

Foto: Imaxtree, Copenhagen Fashion Week

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons