Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

ELLEs moderedaktör: 8 höjdpunkter från Stockholm Fashion Week

08 feb, 2019 
Stockholms modevecka har precis avslutats och nu har vi landat på ELLEs kontor och är fullmatade med intryck och laddade massvis med inspiration. Här delar ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson med sig av veckans sju största modeögonblick.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Den finaste minitrenden: Orientexpressen

En fantastiskt vacker trend vi spanade in på Stockholm Fashion Week är vackra tyger med inspiration från Kina och fjärran östern. Både det spännande märket Rave review som jobbar med exklusivt hållbart mode och stjärnskottet Selam Fessahaye har använt sig av tyger med en tydlig inspiration från Asien. Det är drakar och vackra blommor som pryder de hypermoderna siluetterna. Resultatet blir både romantiskt och coolt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons

2. Det är detaljerna som gör det

Frida Selkirk är modestockholms nail queen och under veckan skapade hon två härliga styles till Stockholms modevecka. Vi pratade med Frida om inspirationen och på Ida Sjöstedt är looken på reversed french dvs en fransk manikyr upp och ned i tre gudomliga färgkombinationer som grönt, blått och burgundy. Allt för att matcha Ida Sjöstedts höstkollektion som är något mörkare och vuxnare.

Selam Fesshayes manikyr gick mer åt individuella hållet och varje manikyr var anpassad till looken alla fick  manikyr även killarna. Vissa naglar var nakna och en rolig detalj var alla modeller fick sitt förnamnets första bokstav målat. Kul och inspirerande.

Annons

3. Måste ha från Hope!

Hope visade sin höstkollektion under en liten presentation på huvudkontoret på Gävlegatan i Stockholm.Vi föll som furor för de rutiga byxorna – ett riktigt nyckelplagg framöver. De rutiga byxorna har redan börjat trenda i coola influncers garderober och de sitter som en smäck i den stora 90-tals trenden som fortfarande är stark. Dessutom passar de perfekt till både sneakers och sandaler. Så börja spana vintagebutiker redan efter 2019 trendigaste byxor redan nu ifall du vill ligga i framkant.

Annons

4. Coolaste Cowbootsen

Förutom att göra en ursnygg och bärbar höstkollektion har Hope gjort en drömmig tolkning på ett par cowboyboots. De är som en hybrid mellan cowboystövlar och ett par dressade boots. De kommer vara ursnygga till korta, svängiga byxor och midikjolen som fortfarande är supertrendig.

5. Stilikonen Maxjenny

Designern Maxjenny Forslund har svept in som en frisk fläkt på Stockholms modevecka de senaste två säsongerna. Förutom att vara en mönster och färgälskare så är Maxjennys egna stil superinspirerande med stora glasögon, glittriga skor och accessoarer och sina egna härlig plagg.

Annons
Annons

6. Vackraste mönstret

En stor trend i 2019:s höstkollektioner är mönster. Även här i Stockholm var det mycket mönster på catwalken. Det finaste och mest romantiska printet stod Maxjenny för -en riktig rokokodröm. En tavla från 1700-talet står för motivet och passar perfekt på Maxjennys kvinnliga klänningar.

Annons

7. Detaljer från Selams Fessahayes visning

Selam Fesshayes visning var verkligen veckans snackis och höjdpunkt. Förutom att hon visade de mest spektakulära looksen jobbar hon med härliga och exklusiva tyger och mönster. Megapaljetter och brokadtyget är våra absoluta favoriter.

Annons
Selam Fessahaye detalj från brokadklänning
Selam Fessahaye

 8. De coolaste gästerna

Hittade vi såklart på Selam Fessahayes visning. Frontrow var fullsatt med Sveriges coolaste kvinnor och artister.

Annons
Kakan Hermansson och Janice Kavander på Selam Fessahayes visning.
Karin Kakan Hermansson och Janice Kavander
Amie Bramme Sey på Selam Fessahayes visning
Amie Bramme Sey
Hedda Stiernsted på Selam Fessahayes visning.
Hedda Stiernstedt
Annons
Molly Pettersson Hammar på Selam Fessahayes visning.
Molly Pettersson Hammar
Molly Sandén på Selam Fessahayes visning.
Molly Sandén
Annons

Foto: TT, Mathias Nordgren, Frida Selkirk

Läs mer:

Stockholm Fashion Week: Alla looks från Ida Sjöstedt AW19

Stockholm Fashion Week: Beckmans designhögskola AW19

Stockholm Fashion Week: Se bilderna från Stylein AW19

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons