Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

ELLEs moderedaktör svarar på 10 vanliga frågor om mode

01 apr, 2020 
ELLEs moderedaktör svarar på 10 vanliga frågor om mode
ELLEs moderedaktör Elina Grothén reder ut vilken vårjacka du ska satsa på, om gult passar till blått och svarar på andra vanliga frågor om mode. Enjoy!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV DEN VÄLKLÄDDA 70-TALSTRENDEN

Så stylar du säsongens välklädda 70-talstrendBrand logo
Så stylar du säsongens välklädda 70-talstrend

 

Vilka är vårens viktigaste modetrender, var hittar du den perfekta hoodien och kan du fortfarande använda din plisserade kjol? ELLEs läsare fick ställa sina modefrågor till ELLEs moderedaktör Elina Grothén och det var en härlig mix av stort och smått. Resultatet? 10 vanligt förekommande frågor om mode – och expertsvaren du inte vill missa!

1. Vilken modetrend gäller i sommar?

– Sommaren bjuder på en hel del neon, zebramönster, stickat, långa klänningar, bermudashorts, tropiska mönster, transparenta tyger och en stor dos 70-tal. Läs mer om vårens viktigaste modetrender 2020 här!

Neonklänning
Valentino SS20

2. Vilken vårjacka ska jag satsa på?

– Satsa på en hellång läderjacka i en härlig duvblå eller grön färg. Trenchcoaten är också en given go to-jacka i vår!

Annons
Läderkappa vårtrend 2020
Bottega Veneta SS20

3. Hur trendigt är det med bomberjackor nu?

– Bomberjackan har blivit en klassiker i basgarderoben och funkar oavsett säsong. I höst gör Iceberg en variant med logga och tillhörande kjol!

Är bomberjackan forfarande inne?
Iceberg AW20

4. Passar gula byxor till en blå jacka?

– Colorblocking eller att färgkombinera olika färger i en look kommer stort i höst. Våga mixa färger och skapa en rolig kombination. Rejina Pyo visar redan i sommar att gult och blått absolut funkar ihop!

Annons
Funkar gult och blått?
Rejina Pyo SS20

5. Tips på bra hoodies?

– Det verkar vara många som är på jakt efter den perfekta hoodien. Kanye Wests senaste mission är att försöka skapa den perfekta hoodien med den perfekta vintagekänslan. Innan det är gjort finns det en rad bra alternativ där ute i olika prisklasser – allt från Weekday till Acne Studios, Balenciaga och Lacoste.

Lacsote SS20

6. Vilka skotrender gäller i vår?

– I vår ser vi allt från minimalistiska 90-tals sandaler till mer robusta sandaler med platå, dessutom är loafers tillbaka fast med en liten twist.

Annons
Sies Marjan SS20

7. Kan jag fortfarande använda min plisserade kjol?

– Absolut! Styla à la Celine by Heidie Slimae i sann 70-tals anda till blus, hatt och höga boots eller sandaler. Perfekt sommarlook!

Celine by Hedi Slimane SS20

8. Vilka material passar med läder i sommar?

– I kontrast till läder passar sidentyger bra så som chiffong, satin och organza. Dessa material har kvalitén att både värma och svalka, ett bra komplement till lädret och som dessutom blir snyggt ihop. Givenchy visar vägen i läderkjol och bralette i siden.

Annons
Givenchy SS20

9. Vilken är vårens trendigaste väska? 

– Den slaviga clutchen är en av vårens trendigaste väskor. Bottega Venetas senaste it-väska ligger till grund för att i princip alla designers nu har adderat en variant av den slavriga clutchen till deras kollektioner. Antingen hänger den runt axeln med hjälp av en tjock kedja eller så håller du den i ett stadigt grepp under armen.

Bottega Veneta SS20

10. Vilka jeanstvättar ska man satsa på nu?

– Tidigare säsonger har fokus varit på rätt jeanstvätt men den här säsongen handlar det snarare om att testa nya snitt och modeller. Den långa jeanskjolen är trendig igen och många designers har valt att experimentera runt modellen. En annan stor jeanstrend som syns både hos high end som high street-kedjorna just nu är ljus denim med stora hål.

Annons
Givenchy SS20

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

1o trendiga nyckelplagg att bära våren 2020

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons