ELLEs Emma Elwin skissade outfits till Super Bowl-finalen!

07 februari, 2012

UPPDATERAD: I söndags spelades årets final i amerikansk fotboll, den så kallade Super-Bowl. Det hela ses av över 120 miljoner tittare världen över, och minst lika mycket uppmärksamhet som själva matchen får, får showen i halvtid. I år stod Madonna för underhållningen, supportad av LMFAO, Nicki Minaj, M.I.A och Cee-Lo. Och årets halvtidsshow hade en hel del svensk inblandning.

Stylade Madonna gjorde nämligen svenska stylisten Bea Åkerlund. Och med på ett hörn var även ELLEs bloggare och sajtens moderedaktör Emma Elwin.

I sin blogg idag berättar Emma om telefonsamtalet tidigare i år då Bea bad henne göra ett antal skisser efter Beas instruktioner. Dessa skickades sedan till Madonna och resultatet fick vi alltså se i lördags natt.

Temat var det romerska riket och Madonna hade kläder från Givenchy haute couture, hatt från Philip Treacy för Givenchy, stövlar från Miu Miu och örhängen från Bulgari.

– Det här var så här långt den största utmaningen jag någonsin tagit mig an i min karriär och jag är enormt hedrad av att få vara del av ett sådant fantastiskt och historisk event, säger Bea Åkerlund. Ingenting kommer någonsin att komma i närheten av arbetet med Madonna kring det här Super Bowl-uppträdandet, hennes fokus på detaljer och engagemang i alla projekt är verkligen inspirerande och livsomvälvande.

Till uppträdandet gjordes över 500 outfits, förutom Madonna och de andra artisterna kläddes även 100 trumslagare, 150 gladiatorer och 200 körsångare. Modemästerverket tog över tre månader för Bea att skapa. Mer svenskt låg också bakom de 220 tiarorna som syntes på både dansare och kör. De hade Maria Nilsdotter gjort, se bild nedan.

Vilka som spelade matchen? New England Patriots och New York Giants. Giants vann med 17-14.

av LISA ARNELL foto STELLA PICTURES, ALL OVER PRESS

Emmas skisser.

Huvudpersonen i Givenchy haute couture, hatt från Philip Treacy för Givenchy, stövlar från Miu Miu och örhängen från Bulgari.

Marias Nilsdotters specialgjorda tiara.