ELLEs aprilnummer – i butik nu

13 mar, 2018 
AvCia Jansson
ELLEs aprilnummer finns i butik nu. Cia Jansson, ELLEs chefredaktör, väljer sina höjdpunkter från nya numret.
Annons

Under några intensiva veckor på senvintern infaller en när­mast hysterisk period då både modeveckan och designveckan går av stapeln här i Stockholm. Det innebär ett myller av vis­ningar, presentationer, galor och events – hela stan vibrerar av nya tankar, idéer och massor av inspiration! För oss på redaktionen går startskottet för jakten på nya tendenser och produkter. Att leta reda på varenda detalj – stor som liten – är själva förut­sättningen för att kurera ett magasin och det absolut roli­gaste med vårt jobb.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

För mig blev det i år väldigt tydligt hur den svenska mode­ scenen och inredningsscenen lever i symbios med varandra. Återvinning, medveten de­ sign, svenska fjäll-landskap och Karin Larssons Sundborn är gemensamma inspirationskäl­ lor som utkristalliserar sig från dessa två världar. Flera formgivare och designer gräver i det nordiska arvet: norrskenets magiska färgspel, den färgstarka brode­rikonsten, de ljusa träslagen och de rena formerna. ELLEs inredningsälskare Katarina Matsson tipsar oss om de stora inredningstrenderna att hålla koll på i vår – själv blev jag superinspirerad av lattens comeback i färgpaletten. Läs mer i nya numret.

Annons

Från moderedaktionens håll har vi djupdykt i en av vårens absolut största trender: denim. I vår är det dags att damma av den utskällda jeanskostymen – denim från topp till tå har aldrig känts hetare. Ämnet är så stort att vi även bad tre av våra influencers att välja ut sina favoriter.

Återvinningen då? Hur kombinerar vi minskad konsumtion och kläd­insamlingar med kreativitet? Ett av mina favoritmodereportage i det här numret är fotograferat på årets ELLE­gala och var en del av visnings­programmet. Det är stylisten Robert Rydberg som tillsammans med sin skräddare har klippt, sprättat upp, nypt in, broderat, applicerat och dekon­struerat insamlade plagg till helt egna pånyttfödda plagg. Snacka om inspira­tion, medvetenhet och redesign!

Annons