Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

ATP Atelier: ”Skandinavisk design möter italienskt hantverk”

13 apr, 2020 
ELLE lyfter svenskt mode – ATP Atelier
Under initiativet ELLE <3 svenskt mode lyfter och stödjer vi en rad svenska modemärken. Svenskt mode står inför stora utmaningar just nu och vi hoppas på att kunna öppna upp ögonen för nya varumärken eller påminna dig om några fantastiska svenska varumärken som du kanske helt enkelt har glömt bort. Här möter du ATP Ateliers grundare Maj-La Pizzelli.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– ATP Atelier grundades 2011 av mig och Jonas Clason. Varumärket föddes ur ambitionen att skapa skor och väskor som kombinerar skandinavisk design med ett genuint italienskt hantverk. Våra produkter designas i Stockholm och produceras för hand i Toscana. Största delen av våra kollektioner är, och har alltid varit, gjorda av vegetabiliskt garvat läder. Garvat läder är ett material som är behandlas med växtbaserade ämnen från bark och löv istället för exempelvis krom som är skadligt för miljön. Vi värdesätter tidlös design framför kortlivade trender – allt för att främja en mer hållbar modebransch, berättar Maj-La.

ELLE <3 ATP Atelier

ATP Atelier grundades 2011 av Maj-La Pizzelli och Jonas Clason.

Första ordet som associeras med ATP Atelier?

– Hållbarhet.

Vad är er vision?

– Vår vision är att utmana och omdefiniera konceptet “lyx” till något som är smart och genomtänkt, snarare än extravagant och överflödigt. Det är något som håller länge och som har ett större värde än siffran som står på prislappen. Vi vill skapa, inte bara för skapandets skull, utan för att göra skillnad i branschen och i ATP Atelier-kvinnans liv. Vi vill inspirera vår kund till att göra smarta val, inte bara när det kommer till shopping och mode.

Annons

Vad står ni för?

– ATP Atelier är Smart Luxury. Smart Luxury är en livsstil som grundar sig på hållbara val, både från en miljömedveten, men också emotionellt och socialt hållbar ståndpunkt. Det handlar främst om att spendera både sin tid och sina pengar på relationer och produkter som håller länge och som man rår om och investerar i. Smart lyx är för oss att dricka, inte det dyraste vinet, men det godaste. Att köpa, inte den trendigaste väskan, utan den som man kommer behålla och älska i flera år framöver.

Vad inspireras du av?

– Människor. Mitt team, våra partners och min familj. Jag kan inspireras lika mycket av en okänd chic kvinna på ett café i Milano som en framgångsrik vd i ett TED-talk.

Vilken film, album eller artist inspireras du av i tider som detta? 

– Jag tror att vi alla just nu har ett större behov att fly från verkligheten en stund. Inte bara för att få en paus men också för att bli inspirerade. Just nu är filmen Min fantastiska väninna och boken Konsten att höra hjärtslag mina favoriter. Ett annat tips är att sätta på Vivaldis De fyra årstiderna på högsta volym. Det gör något med en, prova!

Annons

Vad är svenskt mode för er? 

– Kvalitet till ett demokratiskt pris.

Vad bidrar ni med till svenskt mode?

– Vi är experter på läder och italienskt hantverk. Jag tror inte på att kunden idag vill ha allt från ett och samma varumärke. Precis som man går till sin lokala surdegsbagaren för brödet till söndagsfrukosten, kommer man till oss för den perfekta vardagsväskan eller sommar-sandalen.

Maj-Las favoritprodukter från ATP:s senaste kollektion:

1. Alessano black

ATP Atelier Alessano black

Spana in vår moderna flip-flop här!

2. Montalcino khaki rose

Min mest använda väska, perfekt storlek. Men också: rosa – vår eviga klassiker!

ATP Atelier Montalcino khaki rose

Spana in Montalcino khaki rose här!

3. Carmiano khaki brown

ATP Atelier Carmiano khaki brown

Spana in den perfekt dressade vardagsskon här!

LÄS MER: 

Catarina Midby leder svenskt mode genom pandemin

Här är vårens hetaste modetrender – enligt våra svenska modemärken

ATP Atelier: ”Vi designar för en kvinna som går sin egen väg”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons