ELLE-redaktionen: Det bästa från Fashion Week Stockholm

ELLE-redaktionen: Det bästa från Fashion Week Stockholm

Stockholm Fashion Week är slut för denna gång – men intrycken från den, såväl som minnena av den, består. Läs vad ELLE-redaktionen tar med sig från veckan.
03 september, 2018

Emelie Janrells rockiga vårkollektion

Lovisa Lundström, textredaktör:

– Coolaste Emelie Janrell – Årets nykomling på ELLE-galan 2018 – har skapat en vårkollektion med plagg som lyfter fram bärarens personlighet som ett slags skira superhjältedräkter med detaljer som spets, glitter och blänkande ytor. Rockiga, sexiga, extremt välskräddade åtråvärda kreationer som utstrålar styrka.

Stora volymer hos Diana Orving

Katarina Matsson, innehållschef:

– Diana Orving har alltid rört sig i gränslandet mellan mode och konst, inte minst i sina okonventionella visningar som de senaste åren bättre beskrivits som performances (och som fått både en och annan moderedaktör – och innehållschef – att fälla en tår). Så även denna gång, när ett 20-tal kvinnor rörde sig som en enda kropp genom Spegelsalen på Grand och fick plaggen att bölja, svepa, sväva.  Kollektionen byggde vidare på sina föregångare, men var ljusare, med stora volymer, på sina håll lite mer dekonstruerad.

“Lips don’t speak, lips don’t speak, say it all, say it all with your body” sjöng Lune, och det är precis vad Dianas alltid kläder möjliggjort. Hennes kreationer handlar om kroppen, men aldrig om att tygla eller begränsa den. Diana Orving är en designer som älskar kvinnor, och hon är här för att frigöra oss.

Selam Fessahaye – Fashion Week Stockholms knockout

Susanna Strömquist, moderedaktör:

– Veckans knockout! Tyll, transparens, glitter, paljetter och mer paljetter… Stylisten och kostymdesignern Selam Fessahaye bjöd på en kraftfull debutvisning i superklass med modeller som Sabina Ddumba och Seinabo Sey på catwalken.

Vackra ytterplagg hos Stand

Lisa Segerson, digital redaktör:

– Stands SS19 får min röst. Jag är förevigt svag för skinn- och läderjackor och föll pladask för Stands nya varianter inför våren 2019. Framför allt den i ormprint. To die for!

ATP Ateliers influencerfokus

Lisa Arnell, digital redaktör:

– Det var roligt att se ATP Ateliers visning med så många fina, fluffiga skor! Roligt att se vilka influencers de valt för att visa skorna, kanske inte de mest tippade, men väldigt bra och passande för märket. Och the real influencer Sara Danius som öppnade Camilla Thulins visning, fint och fantastiskt på så många sätt.

Jennifer Bloms mjuka sensibilitet

Jenny Fredriksson, moderedaktör:

– Jag älskar Jennifer Bloms kvinnliga mjuka sensibilitet, färgkänsla och alla dessa otroliga plisseringar. De långa flygiga batikklänningarna i färgställningen turkos, vitt och orange är to die for! Och de smala draperade sidenklänningar är högt upp min önskelista – en elegant men väldigt lättburen och modern siluett.

Foto Fashion Week Stockholm

Läs mer:

6 höjdpunkter från Stockholm Fashion Week!

Mingel: ELLEs exklusiva designerdrink under Fashion week

Visningarna! Intervjuerna! Looksen! Allt om Fashion Week hittar du här